Podcast over vakantiefietsen

Op campings heb je vaak waardevolle ontmoetingen. Als er rugzaklopers of andere vakantiefietsers zijn mag ik graag een praatje aanknopen over bijvoorbeeld uitrusting. Zo leerde ik tijdens een van zulke gesprekjes over de podcast Fietskriebels. De mannen waren er zo enthousiast over dat ze zelf, inmiddels in de zestig, sinds een jaar zelf vakantiefietsers waren geworden. En zoals zo vaak in het voorjaar, trof ik ze tijdens een weekendje waarin getraind werd voor het echte werk.

De ondertitel van Fietskriebels is ‘de fietsvakantie podcast’ en met dit onderwerp is het het enige online radioprogramma – voor zover we weten – in zijn soort. Presentator Henrik Kos heeft in zijn programma gesprekken met bekende en minder bekende fietsreizigers en routemakers en geeft tips voor beginnende vakantiefietsers.

Paul Benjaminse (rechts) op de Fiets- en Wandelbeurs

Op de site van Fietskriebels kan je niet alle afleveringen terugvinden tot het begin. Maar gelukkig zijn alle Fietskriebels podcasts te vinden op Spotify en Anchor.fm. Er zijn in twee jaar tijd 74 afleveringen gemaakt. De eerste aflevering ging online in april 2020.

Frank van Rijn op de Wereldfietsbeurs

De onderwerpen variëren van routes maken tot ligfietsen en van Green velo-routes fietsen in Polen tot bikepacken in Portugal. Diverse bekende en minder bekende fietsers passeren de revu:

  • Schrijver en wereldfietser Frank van Rijn in aflevering 45 tot en met 47.
  • Paul Benjaminse in aflevering 17.
  • De Oertocht naar Rome met Hans Reitsma in aflevering 27
  • Michiel Damhuis in aflevering 48. Voor wie ooit geïnteresseerd was in het fietsen van de R1 kent wellicht zijn video’s op YouTube.

Ik vind het zelf lekker om te luisteren tijdens het binnen fietsen met Zwift.

Fietskriebels is ook te vinden op Instagram.

2 Reacties op “Podcast over vakantiefietsen

  1. Bedankt voor dit leuke artikel! De podcast is op vele platforms te beluisteren, inclusief op Apple Podcasts. En de ondertitel van Fietskriebels is ‘fietsbeleving in Europa.’ Met het Geluid van Fietskriebels wil ik met deze podcast een extra dimensie toevoegen aan de fietsvakantie beleving. Zo interview ik deze zomer fietsers die onderweg zijn, ‘live’ vanuit hun tent of (hotel)kamer. Groet Henrik

Aanvullingen, tips, vragen? Laat hier je reactie achter:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s