Meubilair

Onze stoelen

Grammenjagers vallen nu van hun stoel want op fiets- en kajakvakanties nemen wij stoeltjes mee.

Er zijn inmiddels heel lichte stoeltjes op de markt, die ook nog comfortabel zitten. Ingepakt doen ze denken aan een vouwparaplu. Bijvoorbeeld de stoeltjes van Helinox, deze wegen 850 gram. Ik zou niet de exemplaren kiezen waar je op twee pootjes zelf evenwicht moet houden. Je kan dan niet echt ontspannen. Het lijkt me ook niet handig voor als je voorover wilt bukken omdat je aan het koken bent bijvoorbeeld. Neem ook beugeltjes en niet vier losse pootjes. Deze pootjes zakken namelijk weg in bijvoorbeeld zachte bosgrond of zand.

Alite Mayfly
Met 635 gram bijna een kilo lichter dan onze oude Mini Resort ChaiRB. Ander voordeel: lager, dus je kan er ook mee zitten in een kleinere voortent. Geen pootjes zoals sommige lichtgewicht modellen hebben (die zakken weg in zachte grond) maar beugels.

mayfly

Mayfly Chair van Alite

Nadeel van deze stoel is dat je erg laag bij de grond zit, dus als de ondergrond koud en nat is, dan voel je dat als je niet naar achteren kiept. In een Helinox Ground Chair zit je wat hoger en heb je hier minder last van. Deze stoelen zijn ook iets lichter maar vonden wij echter net iets mindere zithouding hebben dan de Mayfly. Je moet dit echter voor jezelf uitproberen want elke rug is anders.

Specificaties:

Merk : Alite
Model : Mayfly
Bekleding : 210D Ripstop Nylon
Frame : Aluminium
Kleur : verschillende kleuren
Afmeting : 51 x 51,5 x 37,5 cm
Zithoogte : 10 cm
Afmeting ingeklapt : 30 x 11 x 11 cm
Gewicht : 640 gr
Draagvermogen : 113 kg

Eerst hadden we deze nog wat zwaardere stoeltjes:

Mini Resort ChaiRB wegen per stuk 1,6 kg.

  • Geschikt tot 110 kg.

De Mini Resort ChaiRB zitten een stuk lekkerder als je het Wollip-kussentje over de rugleuning schuift.

Als we autokamperen (op een basecamp vanwaar je tochten onderneemt) nemen we deze, nog zwaardere stoelen mee:

Travelchair Standard Alu wegen per stuk 2,15 kilogram.

  • Geschikt voor een lichaamsgewicht tot 125 kilo.
  • Afmetingen ingepakt b/h/d: 73,5 x 16 x 16 cm.
  • Merk is Relags GmbH (www.relags.de).
Maubuisson-060

Autokamperen? Dan hoge stoelen mee

Tafeltje

Dit tafeltje weegt 800 gram en het pakformaat is 40 x 30 x 15 cm. Iedere keer nemen we ons voor het niet mee te nemen maar het blijkt in de praktijk toch wel handig te zijn om een plek te hebben waar je dingen op kunt zetten. Een tafeltje biedt een stabiele ondergrond en afstand tot mieren.

Dit tafeltje vind je op Campz.be

Dit tafeltje vind je op Campz.be

Maar het mooiste is nog om aan te komen met een velomobiel op een camping en als mensen je dan vragen hoe je je kampeeruitrusting meeneemt (in de fiets) om dan te kunnen zeggen dat je niet alleen een tent, slaapzak en -mat, pannen en brander, kleding, toilettas en voedsel maar ook een tafeltje en stoeltje bij je hebt.

Een Reactie op “Meubilair

Reacties zijn gesloten.