Meubilair

Onze stoelen

Grammenjagers vallen nu van hun stoel want op fiets- en kajakvakanties nemen wij stoeltjes mee.

Er zijn inmiddels heel lichte stoeltjes op de markt, die ook nog comfortabel zitten. Ingepakt doen ze denken aan een vouwparaplu. Bijvoorbeeld de stoeltjes van Helinox, deze wegen 850 gram. Ik zou niet de exemplaren kiezen waar je op twee pootjes zelf evenwicht moet houden. Je kan dan niet echt ontspannen. Het lijkt me ook niet handig voor als je voorover wilt bukken omdat je aan het koken bent bijvoorbeeld. Neem ook beugeltjes en niet vier losse pootjes. Losse pootjes zakken namelijk weg in bijvoorbeeld zachte bosgrond of zand.

Alite Mayfly
Met 635 gram bijna een kilo lichter dan onze oude Mini Resort ChaiRB. Ander voordeel: lager, dus je kan er ook mee zitten in een kleine voortent. Met beugels in plaats van pootjes.

mayfly

Mayfly Chair van Alite

Nadeel van deze stoel is dat je erg laag bij de grond zit, dus als de ondergrond koud en nat is, dan voel je dat. Dit is te voorkomen door er een stukje aluminium isolatie in te leggen. In de Helinox Ground Chair zit je wat hoger en heb je hier minder last van. Deze stoelen zijn ook iets lichter maar vonden wij echter net iets mindere zithouding hebben dan de Mayfly. Je moet dit echter voor jezelf uitproberen want elke rug is anders.

Specificaties:

Merk : Alite
Model : Mayfly
Bekleding : 210D Ripstop Nylon
Frame : Aluminium
Kleur : verschillende kleuren
Afmeting : 51 x 51,5 x 37,5 cm
Zithoogte : 10 cm
Afmeting ingeklapt : 30 x 11 x 11 cm
Gewicht : 640 gr
Draagvermogen : 113 kg

Voor autokamperen (op een basecamp vanwaar je tochten onderneemt) hebben we deze, nog zwaardere stoelen:

Travelchair Standard Alu wegen per stuk 2,15 kilogram.

  • Geschikt voor een lichaamsgewicht tot 125 kilo.
  • Afmetingen ingepakt b/h/d: 73,5 x 16 x 16 cm.
  • Merk is Relags GmbH (www.relags.de).
Maubuisson-060

Autokamperen? Dan hoge stoelen mee

Tafeltje

Iedere keer nemen we ons voor het niet mee te nemen maar het blijkt in de praktijk toch wel handig te zijn om een plek te hebben waar je dingen op kunt zetten. Een tafeltje biedt een stabiele ondergrond en afstand tot mieren. Uiteraard kan je dingen ook op een plastic tas leggen maar een beker staat stabieler op een tafeltje.

Dit tafeltje van Bo-Camp (ook uitgebracht onder andere merknamen) weegt 800 gram en het pakformaat is 40 x 30 x 15 cm.

Dit tafeltje vind je op Campz.be

Dit tafeltje vind je o.a. op Campz.nl of Campz.be

Dit tafeltje van Alocs, dat ook merkloos op Aliexpress te vinden is en met een andere naam bij Alpkit, weegt slechts 400 gram. Dat is 340 gram lichter dan het vorige tafeltje van Bo-Camp en dus bijna de helft lichter.

kampeertafeltje-alocs

Het lichtgewicht aluminium kampeertafeltje Alocs

Het Alocs/Alpkit-tafeltje is iets lager dan het tafeltje van Bo-Camp.

Links het oude en zwaardere tafeltje van Bo-Camp

Het mooiste is nog om aan te komen met een velomobiel op een camping en als mensen je dan vragen hoe je je kampeeruitrusting meeneemt (in de fiets) om dan te kunnen zeggen dat je niet alleen een tent, slaapzak en -mat, pannen en brander, kleding, toilettas en voedsel bij je hevt maar ook nog een tafeltje en stoeltje.

Een Reactie op “Meubilair

Reacties zijn gesloten.