Gevaren

Gevaren waar de buitensporter onderweg mee te maken kan krijgen, in alfabetische volgorde.

Beesten

Zie de pagina’s over beren, overige zoogdierenslangen en insecten en parasieten.

Drijfzand

Drijfzand kan je voortijdig herkennen aan dat je voetsporen zich meteen met water vullen. Dat is het signaal om om te keren naar waar je vandaan komt. Drijfzand komt niet alleen in stripverhalen voor, ook op de Nederlandse Wadden kun je tot je middel wegzakken. Als het dan weer vloed wordt, wordt de situatie al snel levensbedreigend.

Drijfzand

Jachtseizoen

In het najaar en winter is het belangrijk dat je niet voor een doel wordt aangezien tijdens het jachtseizoen. Dit doe je door felle kleuren te dragen, zoals oranje, roze, aquablauw, geel en rood. Vermijd camouflagekleuren als kaki en legergroen en wit-, zwart- en bruintinten.

Maak geluid: zing, fluit of praat met een medereiziger. Hoor je schietgeluiden, laat dan van je horen door stemverheffing. Laat jagers weten dat je in de buurt bent.

In de V.S. wordt niet gejaagd in national parks en state parks. Op andere plekken wordt niet gejaagd op zondag.

Wees extra op je hoede tijdens de schemering.

Klimaat

Gevaarlijke situaties veroorzaakt door weersomstandigheden. Bijvoorbeeld lawines, storm, onweer, overstromingen. Zie pagina Klimaat.

Verkeer

In veel andere landen dan Nederland is het verkeer niet gewend aan fietsers als medeweggebruikers. Het verschilt erg per land hoe het autoverkeer zich gedraagt ten opzichte van fietsers. Dat hoeft zich niet als constante te gedragen. Zo is de VS al een stuk fietsvriendelijker dan pakweg 30 jaar geleden. Beste is om reisblogs te lezen van mensen die recent het land hebben befietst.

Pagina voor het laatst bijgewerkt: januari 2021