Over de makers

slaapzakken-filtered-5

Onze eerste very budget mummy-slaapzakken van Bristol

Team Kampeerwijzer bestaat uit Belle en Dave. Wij hebben in de afgelopen jaren diverse (kampeer)reizen gemaakt met rugzak, zeekajak, trekkingfiets, ligfiets, velomobiel, buscamper en zeilboot. De kennis die we daarbij vergaren leggen we vast op dit blog.

Onze voorkeur gaat uit naar vakanties waarbij we voortbewegen op eigen kracht: wandelend, (lig)fietsend of peddelend. Daarnaast zijn we vaak onderweg voor een (lang) weekend kamperen, tegenwoordig ook wel micro-avontuur genoemd.

Verwacht op deze site geen ‘gung-ho’ informatie over hoe je een succesvolle wereldreis kan maken van duizenden kilometers. Daarvoor hebben we nog nooit de tijd en het geld gevonden naast onze banen. We zijn geen extreme grammenjagers maar we jagen wel op kilo’s.

PICT0125

Fris windje in de kuip van de Flounder, onze zeilboot

In de vorige eeuw heeft Belle de School voor de Journalistiek doorlopen en enkele artikelen geschreven en producten getest voor outdoormagazine Op Pad, destijds een uitgave van de ANWB. Dave heeft twee jaar betaald buiten gekampeerd tijdens zijn diensttijd in de 101st Airborn Division, Charlie Company 3/502. Terwijl hij met een blauwe baret op in de Sinaïwoestijn zat of in de jungle van Grenada vertoefde was Belle bezig met broodjes smeren met behulp van een lepel, vlotten sjorren en hudo’s graven op scoutingkampen of jamborees.

Beiden zijn we opgegroeid met een zeilboot, Dave met een catamaran op zee, Belle met een kajuitjacht waarmee de familie rondreisde op binnenwateren. Daarnaast hebben we onder andere ervaring opgedaan met duiken (via de NOB), windsurfen, zeilen, (lig)fietsen, schieten (dûh, Dave was sniper van beroep), bergwandelen, zeekajakken en skiën. De hierbij opgedane kennis passen we vaak cross-over toe. Zo vind Belle bijvoorbeeld een kajak-anorak en zeilpet de beste kleding voor op een open ligfiets.

IMG_6163

Natuurkampeerterrein Nieuw Soerel met vriend Wim (links) en onze ligfietsen op de achtergrond

Wij zijn echte gear heads, altijd zijn we aan het kijken waar onze uitrusting verbeterd kan worden en testen we nieuwe outdoorspullen. De spullen waarover we schrijven hebben we zelf uitgekozen en aangeschaft. Dit maakt ons echt volledig onafhankelijk van fabrikanten en verkopers, omdat we daar geen relatie mee hoeven te onderhouden om testspullen van ze te krijgen. Dat betekent niet dat deze site gevuld is met objectieve informatie. Het is een blog waarop we onze persoonlijke meningen en ervaringen delen. De enige commerciële banden die we hebben zijn met onze werkgevers (treinvervoerder NS en publieke omroep NTR, geen relatie met outdoor).

IMG_6721

Onderweg in onze velomobielen

Het hosten van Kampeerwijzer kost 91 euro per jaar omdat de site te groot werd voor de gratis versie. Dit blog wordt niet gesponsord door winkeliers, importeurs of fabrikanten. We accepteren alleen sponsoring van lezers. Met een vrijwillige donatie via PayPal kan je de kosten voor hosting van dit blog steunen.

PayPal-doneren.gif

Dank je wel voor je steun!

2 Reacties op “Over de makers

  1. Hoi Belle, leuk om door je blog te spitten !

    Zondag gaan we weer een ritje maken met Frans, jullie ook zin ?

  2. Dag Belle,
    Ik heb de foto die jullie gemaakt hebben tijdens de afgelopen Fiets- en Wandelbeurs bij mijn info-tafel over “zadelpijn”, op mijn site ” http://www.brabisbikes.nl ” geplaatst. Ik probeer met deze Reply goedkeuring hiervoor te krijgen. Als het niet goed is, laat me dat dan even weten, dan haal ik hem direct weg. grtjs, Martin

Reacties zijn gesloten.