Over de makers

slaapzakken-filtered-5

Onze eerste budget mummy-slaapzakken van de Bristol

Team Kampeerwijzer bestaat uit Belle en Dave. Wij hebben in de afgelopen jaren diverse kampeerreizen gemaakt met rugzak, zeekajak, trekkingfiets, ligfiets, velomobiel, mountainbike en daarnaast hebben we gereisd met buscamper en zeilboot. De kennis die we daarbij vergaren leggen we vast op dit blog.

Onze voorkeur gaat uit naar vakanties waarbij we voortbewegen op eigen kracht: wandelend, (lig)fietsend of peddelend. Daarnaast zijn we vaak onderweg voor een (lang) weekend kamperen, tegenwoordig ook wel micro-avontuur genoemd. Bij elkaar hebben we meer dan 70 jaar aan kampeerervaring!

Geen wereldreizigers
Verwacht op deze site geen ‘extreme’ informatie over hoe je een succesvolle wereldreis kan maken van tienduizenden kilometers. Daarvoor hebben we nog nooit de tijd en het geld gevonden naast onze banen. We zijn verder geen extreme grammenjagers maar we jagen wel op kilo’s.

PICT0125

Fris windje in de kuip van de Flounder, onze zeilboot

In de vorige eeuw heeft Belle de School voor de Journalistiek met succes doorlopen en enkele artikelen geschreven en producten getest voor outdoormagazine Op Pad, destijds een uitgave van de ANWB. Dave heeft twee jaar betaald buiten gekampeerd tijdens zijn diensttijd in de 101st Airborn Division, Charlie Company 3/502. Terwijl hij met een blauwe baret op een halfjaar in de Sinaïwoestijn zat of het leger trainde in de jungle van Grenada, was Belle bezig met broodjes te smeren met behulp van een lepel, vlotten sjorren en hudo’s graven op scoutingkampen of jamboree.

Beiden zijn we opgegroeid met een zeilboot, Dave met een catamaran op zee, Belle met een kajuitjacht waarmee de familie rondreisde op binnenwateren. Daarnaast hebben we onder andere ervaring opgedaan met duiken (via de NOB), windsurfen, zeilen, (lig)fietsen, schieten (Dave was sniper van beroep), bergwandelen, zeekajakken en skiën. De hierbij opgedane kennis passen we vaak cross-over toe. Zo vinden webijvoorbeeld een kajak-anorak en zeilpet de beste kleding voor op een open ligfiets. Een anorak heeft namelijk geen rits en bij een ligfietser blijft daar altijd water op staan.

IMG_6163

Natuurkampeerterrein Nieuw Soerel met vriend Wim (links) en onze ligfietsen op de achtergrond

Wij kijken altijd hoe onze uitrusting verder verbeterd kan worden en testen graag nieuwe outdoorspullen. De spullen waarover we schrijven hebben we zelf uitgekozen en aangeschaft. Dit maakt ons echt volledig onafhankelijk van fabrikanten en verkopers, omdat we daar geen relatie mee hoeven te onderhouden om testspullen van ze te (blijven) krijgen. Dat betekent niet dat deze site gevuld is met objectieve informatie. Dit is een blog/site waarop wij onze persoonlijke ervaringen delen. Wij kunnen niet tien slaapzakken tegelijkertijd kopen en ze allemaal onafhankelijk testen. Dus er is al een selectieproces geweest als je over een stuk uitrusting leest. We proberen de lezer dan wel mee te nemen in waarom we tot die keuze zijn gekomen. Daarop kan iedereen zijn eigen conclusies trekken.

Hobby
Naast de hobby om ieder jaar weer een soort mini expeditie als vakantie te doen zijn we in loondienst. Onze werkgevers hebben geen enkele relatie met buitensport en wij zijn zelf IT’ers voor ons inkomen maar stiekem natuurlijk een gemankeerde schrijver en popmuzikant. Zo trad Dave met zijn band vroeger onder andere op tijdens het Noorderslag festival, Lowlands en vele keren in Paradiso en de Melkweg.

IMG_6721

Onderweg in onze velomobielen

Wil je ons steunen?

Het hosten van Kampeerwijzer bij WordPress en de domeinnamen kosten jaarlijks meer dan 100 euro. De site is te groot geworden voor de gratis versie. Dit blog wordt niet gesponsord door winkeliers, importeurs of fabrikanten. We accepteren alleen sponsoring van lezers. Met een vrijwillige donatie via PayPal kan je de kosten voor hosting van dit blog steunen.

PayPal-doneren.gif

Dank je wel voor je steun!

2 Reacties op “Over de makers

  1. Hoi Belle, leuk om door je blog te spitten !

    Zondag gaan we weer een ritje maken met Frans, jullie ook zin ?

  2. Dag Belle,
    Ik heb de foto die jullie gemaakt hebben tijdens de afgelopen Fiets- en Wandelbeurs bij mijn info-tafel over “zadelpijn”, op mijn site ” http://www.brabisbikes.nl ” geplaatst. Ik probeer met deze Reply goedkeuring hiervoor te krijgen. Als het niet goed is, laat me dat dan even weten, dan haal ik hem direct weg. grtjs, Martin

Reacties zijn gesloten.