Over de inhoud…

Het doel van Kampeerwijzer is om de lezers te helpen te genieten van buitensport. Ons motto is: met kennis en goede spullen maakt het niet uit of het regent of vriest, je kan het hele jaar genieten van backpacken, fietsen, kajakken en kamperen met tent in de buitenlucht.

Op deze site gaat het over kamperen met de tent en je verplaatsen met eigen spierkracht: te voet met een rugzak, met fiets of kajak.

Wij leggen op deze site onze verhalen, uitzoekwerk en ervaringen vast. Niet alleen voor de lezer maar ook voor onszelf als naslagwerk. Wat is een goede uitrusting? Hoe bereid je je voor op een reis? Die zoektocht kan je hier volgen op het blog en nalezen op de pagina’s op Kampeerwijzer.

Kampeerwijzer is wars van commercie. Wij doen niet aan ‘samenwerken’ met fabrikanten of winkels. Sponsoring wordt stelselmatig afgewezen, hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld het geven van betaalde lezingen. Alles wat we testen is door onszelf aangeschaft. Ook bedingen we geen kortingen, lenen we geen spullen, etc. Er staan op deze site geen zogeheten affiliate links (links waar wij wat aan verdienen als jij erop klikt). De links gaan naar producten op sites waar wij zelf spullen hebben gekocht en waar we goede ervaringen mee hebben. Journalistieke onafhankelijkheid is voor ons een groot goed.

Wie dit blog schrijft lees je in over de makers en welke reizen we hebben ondernomen kan je vinden bij onze reizen. Mocht je contact willen opnemen, dan kan dat via het contactformulier.

Hoe het begon

We hadden een zelfgemaakt boekje met de titel ‘Kampeerwijzer’ waarin we al jaren voor onszelf tips verzamelden over kamperen. Gewoon omdat je niet alles kan onthouden en het handig is om dingen op te kunnen zoeken waarvan je dacht dat het handig was om ze op te schrijven. Zaken als: hoeveel haringen horen bij tent X, hoe vaak moet je ook alweer pompen om de MSR Whisperlite brander op de juiste druk te brengen, etc. Dit boekje stamt uit de tijd dat het world wide web nog niet was gelanceerd. Het boekje werd ondertussen dikker en dikker en op een gegeven moment was het niet meer te binden en te zwaar om mee te nemen op vakantie. Er moest dus iets anders verzonnen worden en dat werd deze site. Zouden we nu voor hetzelfde probleem gesteld worden, dan was Kampeerwijzer waarschijnlijk als pdf in de cloud gezet en nooit een website geworden! Dus wees het good ol’ WWW dankbaar.

Onze ervaringen, de conclusies die we daaruit hebben getrokken en de keuzes die we daarop baseren zijn persoonlijk. De ideale tent voor de één hoeft niet de ideale tent voor de ander te zijn. Misschien is voor jou niet eens een tent het ideaal maar een hangmat, tarp of bivakzak. De manier van reizen kan op zoveel manieren verschillen. Van transport (camper, rugzak, fiets, kajak, auto, mountainbike, ligfiets) tot hoe lang je ergens blijft, van je conditie, van het gebied tot het jaargetijde en klimaat, etc. Ook onze voorkeuren veranderen naarmate we meer ervaring hebben opgedaan met dingen die werken en minder goed werken onder bepaalde omstandigheden (zoals twee weken fietsen door de stromende regen in Engeland).

Disclaimer

Als iets tegenvalt proberen we er toch altijd nog de humor van in te zien. Sommige mensen beschouwen dat als cynisme of zurigheid. Kan je dat niet waarderen, dan ben je gewaarschuwd. We drijven bijvoorbeeld graag de spot met ANWB-leden en ligfietsers en we vinden ook dat we dat mogen doen, alleen al omdat we zelf een platinum lidmaatschap hebben van die club en heel wat kilometers hebben afgelegd op verschillende ligfietsen.

Kampeerwijzer als A5 boekje

Indekken & wettelijke dingen

Tegenwoordig moet je je als sitemaker indekken voor van alles en nogwat. Dus: alles wat je leest op Kampeerwijzer en dat je in de praktijk wilt gaan doen: don’t try this at home ;-).

De maker van deze site is niet verantwoordelijk voor enige schade die je oploopt, dan wel derden of je apparatuur oplopen als gevolg van je verbinding met of het gebruik van de website.

Cookies
Dit is een WordPress.com site, mogelijk worden er vanuit onze provider cookies geplaatst maar wij weten dat niet en doen er ook niets mee. De makers van Kampeerwijzer tracken je niet, want we hebben daar geen enkel belang bij.

Privacy
Als je een commentaar achterlaat onder een pagina of blogartikel of als je het contactformulier invult, laat je gegevens achter die bij ons in het contentmanagementsysteem terecht komen. Andere lezers zien je commentaar en naam staan op de pagina waarop je gereageerd hebt. Wij doen verder niets met deze gegevens.

Eigendom en auteurswet
Op alle content, bestaande uit geschreven tekst, merken, logo’s, afbeeldingen, video’s, kaarten, routebestanden, audio en dergelijke is intellectueel eigendom en de rechten hierop zijn beschermd bij wet, zoals de Auteurswet en de Benelux Merkenwet. Iedere reproductie, herhaling, gebruik of aanpassing, op welke wijze dan ook, van het geheel of slechts een onderdeel ervan, met inbegrip van de technische applicaties, de merknaam Kampeerwijzer en het logo, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de verantwoordelijke, is ten strengste verboden (met uitzondering van het citaatrecht). Indien de beheerder niet meteen actie onderneemt tegen enig inbreuk, kan dat niet worden opgevat als stilzwijgende toestemming dan wel het afzien van rechtsvervolging. Op deze site is het Nederlands recht van toepassing.

© Dave & Belle – Kampeerwijzer®