Over de inhoud…

Het doel van Kampeerwijzer is om de lezers te helpen te genieten van buitensport. Ons motto is: met kennis en goede spullen maakt het niet uit of het regent of vriest, je kan het hele jaar genieten van wandelen, fietsen, kajakken en kamperen in de buitenlucht. Maar wat is een goede uitrusting? Hoe bereid je je voor op een reis? Die zoektocht kan je hier volgen op het blog en nalezen op de pagina’s op Kampeerwijzer.

Wie dit blog schrijft lees je in over de makers en welke reizen we hebben ondernomen kan je vinden bij onze reizen. Mocht je contact willen opnemen dan kan dat via het contactformulier.

Hoe het begon

We hadden een zelfgemaakt boekje met de titel Kampeerwijzer waarin we al jaren tips verzamelden over kamperen. Gewoon omdat je niet alles kan onthouden en het handig is om dingen dan op te kunnen zoeken. Zaken als: hoeveel haringen horen bij tent X, hoe vaak moet je ook alweer pompen om de MSR Whisperlite brander op de juiste druk te brengen, etc. Dit boekje stamde uit het pre internet tijdperk. Het werd echter dikker en dikker en op een gegeven moment was het niet meer te binden en mee te nemen op vakantie. Er moest dus iets anders verzonnen worden en dat werd deze site. Zou ik rond 2019 voor hetzelfde probleem gesteld worden, dan was Kampeerwijzer waarschijnlijk als pdf in de cloud gezet en nooit een website geworden!

Onze ervaringen, de conclusies die we daaruit hebben getrokken en de keuzes die we daarop baseren zijn persoonlijk. De ideale tent voor de één hoeft niet de ideale tent voor de ander te zijn. Misschien is het niet eens een tent maar een hangmat, tarp of bivakzak. De manier van reizen kan op zoveel manieren verschillen. Van transport (camper, rugzak, fiets, kajak, auto) tot hoe lang je ergens blijft, van je conditie, van het gebied tot het jaargetijde en klimaat, etc. Ook onze voorkeuren veranderen naarmate we meer ervaring hebben opgedaan met dingen die werken en minder goed werken onder bepaalde omstandigheden (zoals twee weken fietsen door de stromende regen in Engeland).

Disclaimer

Als iets tegenvalt proberen we er toch altijd nog de humor van in te zien. Sommige mensen beschouwen dat als cynisme of zurigheid. Kan je dat niet waarderen, dan ben je gewaarschuwd. We drijven ook graag de spot met bijvoorbeeld ANWB-leden en we vinden ook dat we dat mogen doen, alleen al omdat we zelf al langer dan 25 jaar lid zijn.

Kampeerwijzer als A5 boekje