Bronvermelding

Waar komt onze kennis vandaan? Die komt van onze eigen ervaring, opgedaan tijdens kamperen en reizen met onder andere rugzak, (lig)fiets, kajak en zeiljacht. Of is opgedaan op scoutingkampen (Jamboree!) en onder diensttijd (101st Airborne Division) met langdurig verblijf van een halfjaar in de Sinaï woestijn en drie maanden in de jungle van Grenada. Opgevangen bij andere kampeerders in het verenigingsleven.

Online
Verder lezen en kijken we veel over outdoor online. Tijdschriften als Backpacker, Op Pad, Bergen en andere buitensportbladen. Websites, social media, videokanalen en blogs, de catalogus van de winkel Zwerfkei, toen deze nog in het centrum van Woerden gehuisvest was.

We lazen vele boeken, zoals Amerikaanse boeken over kamperen met rugzak zoals:

  • Backpacking in the 90’s (Victoria Logue);
  • Backpacking One Step At A Time (Harvey Manning);
  • Appalachian Trail: Backpackers’s Planning Guide (Victoria & Frank Logue);
  • Backpacking Basics (Thomas Winnett);
  • Trail Life (Ray Jardine);
  • Ultimate Hiker’s Gear Guide (Andrew Skurka).

Reisverhalen & cursussen
En vele reisverhalen over fietsen, zeilen, boeken als de Wateralmanak, over zeekajakken etc.

Niet te vergeten: cursussen. Zoals die voor het klein vaarbewijs, marifonie, kustnavigatie, duikopleiding, klimaat en fietsreparatiecursussen.

Verenigingsverband
En natuurlijk allerlei mensen die we onderweg hebben ontmoet en gesproken op campings, in havens en groepsaccomodaties al of niet in verenigingsverband (De Wereldfietsers, ligfietsvereniging NVHPV, Rugzaklopers, Scouting, Duikteam Manta Amsterdam).