Jos en Magda verkopen hun mountainbikes (aan jou?)

Droom jij als bikepacker of mountainbiker wel eens van het fietsen van de The Great Divide Mountainbike Route? Of van de Baja Divide Bikepacking Route? Maar twijfel je of je materialen en jij dit wel aankunnen?

Dan is er nu een buitenkansje (pun intended). Jos en Magda, vrienden van team Kampeerwijzer, verkopen namelijk hun fietsen waarmee ze deze routes gefietst hebben. Dus aan de fiets zal het niet meer liggen, nu jij nog.

Groepsfoto met op de voorgrond een van de Salsa’s die te koop staan;  v.l.n.r. Jos, Belle, Magda, Dave

Jos en Magda verkopen hun mountainbike fatbikes. Dit zijn de specificaties:

 • Merk: Salsa;
 • Model: Blackborow (niet de verlengde versie);
 • Kleur: matzwart met rode en gele accenten;
 • Stuur: Jones Loop H-bar (originele stuur meegeleverd);
 • Carbon voorvork;
 • Gewicht circa 13 kg;
 • Upgrades:
  • Velgen 27,5 inch Stans Hugo tubeless, 52mm. breed, geschikt voor banden van 2,8 inch tot 4 inch;
  • Gemonteerd: Maxxis Chronicle 3 inch op de ene fiets en op de andere Schwalbe G-one 2.8 inch gemonteerd, dit is eventueel om te zetten;
  • Sram Eagle 2 x 10 versnellingen.

De fiets is alleen als vakantiefiets gebruikt en verkeert in nieuwstaat. Diverse extra onderdelen worden meegeleverd, onder andere een reserve buitenband, nog in de verpakking (kost 90 euro).

Magda’s mountainbike van Salsa

Great Divide
De nieuwprijs van deze fiets in 2016 in Nederland was 2899 euro. Zij hebben de fietsen zomer 2016 in de VS gekocht, tijdens het fietsen van de Great Divide, omdat onderweg de vanuit Nederland meegebrachte vakantiefietsen minder geschikt bleken voor de route. De Salsa Blackborow is bij uitstek geschikt voor een langere fietstocht op ruig terrein, mul zand, sneeuw, stenen of wat je onderweg maar tegenkomt. Jos en Magda hebben er twee te koop. Eén Blackborow heeft een 18 inch frame, geschikt voor een lichaamslengte van 175 tot 185 cm, de ander is een 20 inch frame voor een lichaamslengte van 185 tot 195 cm.

Vraagprijs: 1500 euro per stuk.

De 18 inch fiets is te bekijken bij Beagle Bikes, Wittevrouwenstraat 42, Utrecht. Dit is een speciaalzaak in vakantiefietsen. Zij kunnen je in contact brengen met de particuliere verkopers (Jos en Magda), aangezien we hier geen privégegevens online willen zetten om voor de hand liggende redenen.

Het is niet zo dat Jos en Magda het mountainbiken na het afleggen van deze fantastische routes in de wilgen hangen, integendeel. Zij gaan later dit jaar de route van de Tour Aotearoa fietsen, een bikepackingtocht dwars door Nieuw-Zeeland van drieduizend kilometer. Ze gaan dit echter doen met hun nieuwe fietsen. Wij gaan er later dit jaar vast weer alles over horen tijdens onze jaarlijkse reünie op Drie (zie eerdere edities 1, 2 en 3).

 

Aanvullingen, tips, vragen? Laat hier je reactie achter:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s