Op een stadsfiets onderweg naar India

Een ontzettend leuk YouTube-kanaal is ‘Journey of Connection’ van Mick en Bob, twee twintigers die met stadsfietsen onderweg zijn naar India, nadat het uitging met hun vriendinnen. Inmiddels zijn ze vorige week net aangekomen in Turkije, maar niet zonder de nodige problemen onderweg. Ze maken iedere week een nieuwe aflevering van hun avontuur.

This is the most hardcore bicycle drive I’ve ever had in my life”

Kan je met stadsfietsen over de Alpen fietsen in de winter? Ook als je niet weet hoe je je remmen moet repareren? Zo’n Decathlon-slaapzak met een extreme temperatuur van min negen graden, die is toch wel koud bij bij een gevoelstemperatuur van min elf in de sneeuw. De eerste keer in het donker aankomen met een tent die nog niet eerder uit de verpakking is geweest. Ze hebben ieder nog nooit zelf een tent opgezet. Ach, met een zaklamp erbij kan je de handleiding ook in het donker lezen. Maar waar zijn eigenlijk de haringen? En als er een tandblad van je fiets afbreekt, nou, daar heb je toch tiewraps voor?

Mick en Bob en hun fietsen

Fietstocht in spijkerbroek
Het is inspirerend om te zien hoe inventief deze mannen zijn om met weinig geld en kennis allerlei tegenslagen te overwinnen, zelf de diefstal van een van hun fietsen en bagage wordt onderweg creatief opgelost. Bagage gaat mee in achtertassen en een rugzak, want ze hebben natuurlijk niet zo’n bagagedrager bij de voorwielen. Met kampeerspullen van de Decathlon en hun normale kleding, zoals spijkerbroeken en sweaters (een andere leuke titel voor deze blogpost is: ‘Fietstocht in spijkerbroek’).

YouTube playlist
Inmiddels is er een playlist op YouTube waar je het hele avontuur vanaf het begin kunt volgen:

Mick en Bob zoeken bewust de grenzen op, moe van de nanny state, die alle gevaren probeert uit te bannen (maar waarom dan wel die loszittende helm op je hoofd, Mick?). Ondertussen kamperen ze overal wild, wat wel eens tot ongewenste ontmoetingen leidt.

Can you actually dry a sleeping bag with your body warmth? It can, but its not comfortable and it takes 5 hours, which was the whole night”

Digital nomads
Als digital nomads verdienen ze onderweg hun kost met het schrijven van artikelen en het bouwen van websites voor hun klanten. Ondertussen proberen ze met de plaatselijke bevolking onderweg contact te leggen. Dat lukt niet altijd naar tevredenheid, maar de ‘Journey of Connection’ zal zeker zorgen voor een band voor het leven tussen deze twee vrienden.

Tweede van links is Mick, uiterst rechts Bob

Jammer is dat ze Engels spreken in de video’s. Wel een begrijpelijke keuze, in verband met hun onderweg opgedane contacten die anders de reis niet kunnen volgen. Maar toch zonde: er is al zoveel Engelstalige reiscontent op YouTube en er gaat iets verloren door niet je moedertaal te gebruiken. Wellicht is Engels ondertitelen een optie?

Bananen
De trip is behalve op YouTube, met elke zondag een nieuwe aflevering (als de WiFi meewerkt), ook te volgen op hun website. Behalve de route en kaart worden daar ook statistieken bijgehouden als hoeveel bananen er gegeten zijn. Verder is hun reis te volgen op Instagram, waar ook de foto’s bij dit verhaal vandaan komen (met toestemming overgenomen).

UPDATE: de reis lijkt geëindigd te zijn in Istanboel. Alsnog een knappe prestatie!

Aanvullingen, tips, vragen? Laat hier je reactie achter:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s