Garmin Basecamp 4.5.1 werkt niet onder El Capitain

Bezitters van een Mac en een Garmin GPS: pas op met updaten van je besturingssysteem. Onder het nieuwste Apple besturingssysteem El Capitain werkt de laatste versie van Garmin Basecamp namelijk niet meer.

31527Basecamp wordt gebruikt om op de computer routes te maken voor je GPS. Echter, als je je Apple Mac besturingssysteem hebt geüpdatet naar El Capitain, werkt de nieuwste versie (4.5.1) van Basecamp niet meer: binnen enkele seconden crasht het programma. Helaas een probleem waar meerdere mensen mee kampen, zo is te lezen op diverse fora. In de Bèta-fase kwam dit probleem al aan het licht. Garmin beloofde een halfjaar geleden beterschap met de update 4.5.2 die “volgende week” zou verschijnen. Maar we zijn nu een halfjaar verder en die update is er nog niet. Wat nu?

Oplossing
Heb je al geüpdatet naar El Capitain en ontdek je nu dat jouw Basecamp ook niet meer werkt? De oplossing is om te downgraden naar versie 4.4.8. Maak eerst een back-up in Basecamp (onder menu Bestand), zodat je deze weer kunt importeren in de oudere versie. Sluit het programma af en installeer de oude versie. Oudere versies van Basecamp kan je hier downloaden.

Na het importeren van je back-up heb je je kaarten, tracks en routes weer terug. Garmin Basecamp versie 4.4.8 werkt wel onder El Capitain.

Update: versie 4.5.2 is sinds 19-10-2015 beschikbaar in de App Store, 19 dagen na de release van El Capitain. Deze versie geeft aan Mac OS X 10.11 support te geven.

4 Reacties op “Garmin Basecamp 4.5.1 werkt niet onder El Capitain

 1. Er werkt wel meer niet na de upgrade naar El Capitan. Ook de ABN AMRO e.dentifier, voor gekoppeld betalen met de Mac, doet het niet meer. Is al een half jaar bekend sinds de eerste beta van El Capitan uitkwam. Die grote bedrijven zitten blijkbaar te slapen. Ze waarschuwen helemaal niet dat hun software incompatibel is of ze zeggen dat het wel werkt. ABN AMRO zegt dat voor de e.dentifier alle versies vanaf 10.8 en hoger werken. Nou, niet dus.

 2. Ik heb ooit kortelings Basecamp gebruikt, maar gelukkig snel ontdekt dat je dat helemaal niet nodig hebt. Er is (volgens mij) betere software om routes te maken. En om ze op de op de Garmin (toch bij edge 800 en 810) in te laden heb je helemaal geen software nodig.

  Ik werk voorlopig nog met 10.6.8 (te oude Imac met te oud FPC videomontage programma) en een macbook op Yosemite.

   • Ik gebruik vooral afstandmeten.nl, wel eens met de hulp van googlemaps of openrouteservice.
    Ik ga niet beweren dat afstandmeten.nl het beste is, ik ben het gewoon om zo te werken.
    Maar Basecamp was zo krakkemikkig dat ik er helemaal gek van werd, ik begreep er gewoonweg niet hoe iemand daarmee eenroute kon uitstippelen.

Aanvullingen, tips, vragen? Laat hier je reactie achter:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s