Outdoor filmfestival E.O.F.T is een aanrader

De European Outdoor Film Tour (E.O.F.T.) beleefde gisteren in de Meervaart te Amsterdam zijn première. Voor een volle zaal werden diverse korte films vertoond van mensen die bijzondere expedities hebben ondernomen. Na afloop was er Bever Buiten Bier op de afterparty.

De films die vertoond worden hebben de meest uiteenlopende onderwerpen: met honderd kilometer per uur de berg af op een longbord, free climbers die gaan bergbeklimmen in Patagonia, skiërs die naar de top van de berg reizen met een paraglider met motor, te paard van de Mexicaanse grens naar de Canadese – dwars door de Rocky Mountains, mountainbiken door de bergen.

unreal-eoft2015

Professional mountain biker Brandon Semenuk

Het zijn de filmpjes die je op YouTube kunt zien of op het kanaal van GoPro, maar op het grote witte doek zie je pas hoe mooi de opnamen zijn.

De E.O.F.T. doet verschillende steden aan tot en met 28 oktober.

De trailer van het festival:

Opvallend is het jonge publiek dat op dit filmfestival afkomt. Een hele andere leeftijdscategorie dan bijvoorbeeld op de Fiets en Wandelbeurs. Leuk om te zien dat er een outdoorevenement is dat ook jongeren aanspreekt.

3 Reacties op “Outdoor filmfestival E.O.F.T is een aanrader

    • Nog steeds niet helemaal hersteld van een hardnekkig griepje/kou. Vandaag wel weer voor het eerst gereden in twee weken: 35 kilometer, rustig aan. Viel erg tegen: conditie helemaal weg.

Aanvullingen, tips, vragen? Laat hier je reactie achter:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s