Cycle Vision 2014: gezellig, leuk en interessant

-cid-519cb608-372e-4260-bba3-698cff77fd20-lokaalVorig jaar ging Cycle Vision niet door dus dit jaar maakten we voor het eerst Cycle Vision mee. Cycle Vision is een ligfietsevenement waar je zelf allerlei verschillende ligfietsen kunt uitproberen op een testparkoers, waar je kunt deelnemen aan verschillende wedstrijden en waar lezingen worden gehouden en toertochten door de omgeving.

We arriveerden vrijdagavond in de regen tijdens de schemer op Cycle Vision in Venray. Met de auto, open liggers op het dak. Ik heb niet getwitterd tijdens #cv14 omdat ik arriveerde met een batterijniveau van 35%. En mijn telefoon is ook mijn camera. De telefoon was zo leeg omdat de applicatie waar ik verantwoordelijk voor ben een complete outage had van bijna twee uur. Dus was ik die dag heel vaak gebeld.

IMG_7806

De camping bij Cycle Vision: veel een- en tweepersoons tentjes en ligfietsen

plattegrond

Plattegrond van Cycle Vision

In de regen zetten we de tent op. Voordat we de buitentent over de binnentent hadden (en dat hadden we toch snel gedaan) was de hele binnentent al nat. Snel de matjes er in en de slaapzakken zodat die lekker kunnen uitfluffen. Er stond al een groot aantal tentjes en mensen met een luifel of een flinke tarp hadden gezellig veel bezoek, helaas was er voor ons geen ruimte meer onder een of ander afdakje, daarvoor waren we te laat aangekomen. Dus een wijntje gedronken in de auto, boekje lezen en vroeg naar bed.

Zaterdag
De volgende ochtend was er een prima warme douche en goed verzorgd ontbijt in de kantine van de Raceway Venray. Het gezelschap dat Cycle Vision bezoekt is internationaal: vele bezoekers komen uit Duitsland, België en Groot-Brittannië. Om half 11 zouden de tourtochten door de omgeving, de Peel gehouden worden. Wij wilden de 55 kilometer gaan fietsen. Om half 11 waren er 7 gegadigden voor de toertochten. Meeste stemmen gelden dus het werd de 35-kilometertocht. Het bleef droog tijdens de tocht. We waren op tijd terug voor de lezing van het Human Power Team over de Velox IV maar die ging helaas niet door. De lezing van Mike Burrows ging het ontwerpen van fietsen. ’s Avonds was er een uitstekend verzorgd buffet maar we misten wel het toetje van het Treffen. Gelukkig kreeg je ook twee consumptiebonnen bij het eten. Het werd een gezellige avond in de kantine, waar ook de foto’s hingen van de fotowedstrijd en de uitreiking aan de prijswinnaars plaatsvond. Ik werd herkend door verschillende bloggers/Twitteraars. Maar de herkenning was niet wederzijds: veel ligfietsers gebruiken geen (herkenbare) foto van zichzelf als avatar. Jammer! De twaalfuursrecordpoging ging niet door wegens de weersverwachting: veel regen.

Zondag dreigde er onweer. De hele nacht had het flink geregend maar de ochtend begon droog. Er zou weer hetzelfde 35 kilometer rondje gefietst worden dus besloten we de markt te bezoeken. Aldaar testritjes gemaakt in een Quest XS, Strada, Orca en WAW. Ik vond de WAW erg stabiel in de bochten, de velomobielen van Velomobiel voel je meer hellen in de bocht. Maar ja, die sturen dan weer veel soepeler. Er waren ook open liggers: de Flevobike Greenmachine en verschillende modellen van Nazca en Challenge. Dave vond het perfecte stukje Ventisit voor op zijn Greenmachine en kocht een nieuwe buitenband voor het achterwiel van zijn Quest op de markt.

Code geel
We gingen op de fiets naar Venray op zoek naar lunch en geldautomaat maar toen begon het te onweren. Een verdwaald busje van het skeelerteam dat een demonstratie zou komen geven vroeg aan ons de weg naar de Raceway. Slim van de bestuurder: twee ligfietsers, die weten vast waar Cycle Vision is en inderdaad. Omdat het leek dat het weer flink slecht zou worden zijn aan de rand van Venray omgekeerd. Er waren een paar indrukwekkende bliksemschichten en er was code geel afgekondigd. Uiteindelijk bleek het allemaal reuze mee te vallen met het weer. We hadden nog genoeg zakgeld voor een frietje en een broodje warme ham bij de kraam op het terrein. We konden nog net de aangekondigde “skaterdemonstratie” (dit bleek een skeelerwedstrijd) zien en daarna bezochten we de lezingen over de Velotilt (technische keuzen project) en Walter Hoogerbeets (de mentale kant van lange fietsreizen). De devil’s race begon heel onhandig tegelijkertijd met de laatste lezing.

IMG_7821

Ymte Sijbrandij en Swanette Tempelman maken zich klaar voor de devil’s race, Daniël Fenn kijkt toe

IMG_7812

Wendy Schippers (Raptobike) en Marloes Dries (Quest XS Stoffel) klaar voor de start

IMG_7818

Ellen van Vugt spreekt voor de wedstrijd met leden van de EHBO

Na de lezing wilde ik nog graag een testrondje fietsen op een Greenmachine omdat Dave daar zo enthousiast over is maar een aantal van de kraampjes had al ingepakt waaronder die van Flevobike, helaas.

We hebben ons geen moment verveeld op Cycle Vision. Er is zoveel te doen en te zien en dan kom je ook nog allerlei bekenden tegen van de online blog- en Twitter-wereld en deelnemers van de vorige Treffen’s. Het was gezellig, leuk en interessant!

Aanvullingen, tips, vragen? Laat hier je reactie achter:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s