TNNZ 19: Varkensstallen en vliegen

Someren → Liempde (natuurkampeerterrein BlueWoods)

Brabant maakt niet zo’n goede indruk op ons. De stank van varkensstallen overheerst en er zijn veel vliegen. We komen niet echt langs lunchgelegenheden, dus de lunch bestaat vandaag uit de voor de zekerheid meegenomen muëslibollen. Ideaal voedsel: samen met krentenbollen smaken ze altijd meerdere dagen vers omdat ze niet hard worden en je hoeft ze niet te beleggen.

Bij elke maaltijd en voor het slapen gaan slik ik twee paracetamoltabletten tegen de rugpijn. Tegen de tijd dat ik de volgende twee weer mag innemen is mijn humeur een stuk gedaald. Pijn is vermoeiend.

Oeverlandroute
De Oeverlandroute vinden we niet bijzonder. Je komt regelmatig langs water maar dat is in Nederland niet ongewoon. We komen langs een recreatiemeer met een grote horecagelegenheid aan de oever. Ik herken het van vele jaren geleden van het huwelijksfeest van een oud-collega. Ook komen we langs de Somerensche en Strabrechtse heide. Voor ons gevoel krijgen we die van alle kanten te zien. Als de route het te bont maakt, bijvoorbeeld een grote U-bocht maakt, dan steken we deze af.

Somerense heide

Ook voert de route door de stad Eindhoven. We rijden de stad binnen langs een kanaal. Twee easy riders met bijbehorende muziek halen ons in op elektrische choppers met een hoog stuur. Misschien iets voor ons als we te krakkemikkig worden om nog te fietsen. Ik bedenk er meteen zo’n leren jack bij met van die slierten aan de mouwen. Born to be wild…

Langs het Eindhovensch Kanaal fietsen we Eindhoven in

We komen langs een leuk etablissement, de Stadsoase genoemd. Aan de overkant van het kanaal ligt het DAF-museum. De route komt langs het station van Eindhoven, hier is het druk met winkelend publiek. Overal mooie brede fietspaden. Daarna fietsen we over een verlaagd aangelegd fietspad en zien we veel kleurige graffitiwanden. Wat bruist het hier van de cultuur en creativiteit. We voelen ons weer even thuis als stadsmensen.

Muziekcamping
We komen terecht op natuurkampeerterrein en muziekcamping BlueWoods in Liempde. De camping staat nog op onze kaart met een andere naam, deze is namelijk pas enkele maanden geleden overgenomen door een nieuwe eigenaresse en die is het aan het omtoveren naar een speciale plek. Vooral mensen die iets met muziek hebben en die spirituele verbintenis zoeken zullen zich hier thuisvoelen.

Entree natuurkampeerterrein BlueWoods

Wij staan er maar voor een nacht en zoeken vooral rust. Ook dat gaat hier prima lukken want het is een 14+ camping en voor families met tieners is een apart veld. Het is ook de zoveelste genderneutrale camping die we deze zomer tegenkomen. Dus het sanitair is niet meer binair ingedeeld naar mannen en vrouwen. Wat mij betreft prima, het scheelt zoeken naar het ‘juiste’ gedeelte van het gebouw en we helpen er mensen mee die zich niet thuisvoelen in een van deze hokjes.

Koken
Tijdens het koken valt er lichte regen. We zijn nu blij met onze Sierra Designs Flash 3-tent want in deze tent kunnen we naast elkaar zitten in de tentopening en blijven we droog dankzij een kleine luifel. We houden van deze tent omdat deze geen voortenten heeft. Jammer genoeg is het ontwerp niet op tijd aangeslagen, het is niet meer te koop. Maar veel mensen die onze tent zien willen er meer over weten.

Zittend in de tent eten koken in de lichte regen

We eten een kant-en-klare bonenschotel uit een stazak van Hak, gevouwen in een tortilla. Helaas heb ik niet gedacht aan ijsbergsla, crème fraiche of geraspte kaas om het wat op te leuken. We drinken er een wijntje bij en hebben het gezellig in ons tentje.

Wijnen in de tent in de regen

Na het eten gaan we even wandelen voor mijn rug. Al snel blijkt weer dat je al wandelend veel meer ziet dan op de fiets. Het blijkt dat we vlak voor de camping op de fiets langs het voormalige treinstation Liempde zijn gekomen en het voormalige ‘Duitse lijntje‘ hebben gekruist. In de jaren ’30 was dit een spoorlijn waarmee de elite van Londen naar Rusland kon reizen, zo lezen we op de borden bij de voormalige spoorwegovergang. Het lijntje is tegenwoordig een wandelpad. We lopen een klein stukje tot we op de spoorbrug over de Dommel staan.

Spoorbrug over de Dommel van het Duitse lijntje

Tip om te onthouden: ben je de weg kwijt in een stad, kan je iets niet vinden: stap uit of stap af, loop even rond en kijk om je heen. Grote kans dat je dan net wel dat bordje of aanwijzing ziet waar je naar op zoek bent.

Regenfront bij Liempde

Aanvullingen, tips, vragen? Laat hier je reactie achter:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s