Bidonhouder voor brandstoffles Trangia

Wij zijn geen fan van vloeistoffen in waterdichte fietstassen. We zochten dus een oplossing om onze halve liter brandstofflessen van Trangia mee te kunnen nemen. Die hebben een te kleine diameter voor normale bidonhouders. Gelukkig zijn er verstelbare bidonhouders. De Modula Javaslim Cage van Topeak lijkt wel gemaakt voor het Trangia-flesje.

Voor- en zijaangezicht van de Modula Javaslim Cage

Deze bidonhouder van Topeak is in de lengte en breedte verstelbaar. De diameter aan de bovenkant is volgens de fabrikant 58 tot 68 millimeter, de lage diameter 60 tot 78 millimeter. De bovenkant klemt perfect om een brandstoffles van 500 ml van Trangia. Eigenlijk is het niet eens nodig om het rubber bandje te gebruiken. De diameter aan de onderkant is traploos verstelbaar met een gele draaiknop. De hoogte is verstelbaar op 165 of 185 millimeter.

Bidonhouder en adapter gemonteerd onder de voorbuis

Onze mountainbikes hebben geen nokjes onder de voorbuis, daarom hebben we een TwoFish quick cage adapter aangebracht om deze bidonhouder te kunnen monteren. De eerste keer dat het klittenband nat was geworden tijdens het kamperen hebben we ‘m strakker moeten zetten. Er zijn vele oplossingen voor het bevestigen van bidonhouders op plaatsen waar geen nokjes zitten. De site Bikepacking.com heeft een compleet overzicht van bevestigingen voor bidonhouders op je fiets. Ook handig als je bijvoorbeeld geen nokjes op je voorvork hebt.

Aanvullingen, tips, vragen? Laat hier je reactie achter:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s