Videotips #3: fietsen en kamperen

Het is weer vroeger donker en de luchten zijn grijs. Tijd voor een mooie avond met video’s over fietsen en kamperen. Wie heeft nog Netflix nodig terwijl we YouTube en Vimeo hebben? Met deze video’s heb je een avond lang kijkplezier.

Het meest ideaal is hiervoor een smart tv of een apparaat waarmee je de video’s kunt streamen naar het grote scherm zodat je lekker vanaf de bank kunt kijken. Zoals een Apple TV of Google Chromecast.

Hilleberg

Hilleberg is een fabrikant van tenten maar ook al heb je een tent van een ander merk, van hun opzetinstructies kun je waarschijnlijk ook nog wel een of twee dingen leren.

Een ding doe ik overigens anders dan in deze instructie: tentstokken breek ik op vanuit het midden, zodat er minder spanning op het elastiek komt te staan.

Op de fiets naar de meest afgelegen pub

Dan Bell heeft humor. Dit is een absolute tip. Hij heeft nog veel meer erg leuke video’s gemaakt dus het hele kanaal krijgt vijf sterren van ons. Grappig zijn ook de verwijzingen naar films en dergelijke. Ondertussen is het genieten van de mooiste beelden van Schotland. En dat leuke accent, heerlijk!

Een compacte veldkeuken voor weinig geld

Deze man laat zien dat je met weinig budget ook een mooie compacte veldkeuken in elkaar kunt zetten.

Nadeel: wij hebben in Europa geen Wallmarkt. Maar Stanley, Sea To Summit en GSI zijn ook goed verkrijgbaar in Nederland.

5 Manieren om een tarp op te zetten

Vijf verschillende manieren om een tarp op te zetten in verschillende omstandigheden. Origami voor gevorderden.

Ook een paar handige knooptechnieken die je nog niet kent als zeiler.

The Frozen Road

Over een fietstocht naar de poolcirkel in Canada.

Life hacks

Handige oplossingen die ook tijdens het kamperen handig kunnen zijn, zoals vuur maken met behulp van een batterij, een batterij vervangen door aluminiumfolie (als je er één te weinig hebt), het zelf waterproof maken van lucifers met behulp van nagellak, het openen van een blik zonder opener, touw knippen zonder mes of schaar, jezelf bevrijden uit tape of tiewraps, etc.

Leave it better, packing it out

Professionele film gemaakt in samenwerking met REI en GearJunkie. Over een stel dat een lange fietstocht maakt en daarbij vuilnis ophaalt uit de natuur. Dit is een groeiende beweging. Zie de hashtags #packingitout en #plogging (picking up garbage while jogging). Milieuvriendelijke fitness, het kan.

Vorige blogposts met video’s gezien? In de eerste aflevering maakte je kennis met fietsgek Ryan van Duzer en thru-hiker Darwin on the Trail, zag je twee korte films over wereldreizen per fiets van Hera van Willick en Martijn Doolaard. In de tweede aflevering vind je video’s over bikepacking en het tubeless maken van je fietswielen.

Aanvullingen, tips, vragen? Laat hier je reactie achter:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s