Wie heeft Netflix nodig terwijl er…

Wie heeft een Netflix-abonnement nodig terwijl er zoveel moois te beleven valt… op het internet! Hier een paar tips voor leuke videokanalen en video’s op YouTube en Vimeo. Stream ze naar je tv-scherm voor avonden lang kijkplezier.

Natuurlijk zijn we het liefst aan het kamperen maar als we niet aan het kamperen zijn dan zijn we wel bezig onze volgende kampeertrip uit te denken of na aan het denken over hoe het nog lichter, beter of handiger kan. Wat is er dan beter om je te laten inspireren door soorgelijke gekkies?

Ryan van Duzer

Ryan van Duzer heeft humor en is een ongelooflijke optimist. In deze playlist haalt hij zijn nieuwe fiets uit de doos, een Trek 1120, en gaat hij de Baja Divide Trail in Mexico bikepacken met een vriend. Prachtige landschappen met cactussen, de oceaan, zonsondergangen en… fietsen en kamperen.

Het is overigens niet het enige wat Ryan doet, er zijn video’s van marathons, de Matterhorn beklimmen; Ryan’s energie is eindeloos en zijn positivisme erg aanstekelijk. Website: Duzer TV.

Hera van Willick

Haar korte film Pedal gaat over haar wereldreis per fiets en het kiezen van je eigen weg. Hera van Willick is Nederlandse maar de video is Engelstalig.

Hera heeft ook een website. Leuk WordPress-thema, komt me bekend voor…

Darwin on the Trail

Darwin en zijn vriendin Snuggles zijn ‘through hikers’ die diverse lange-afstandpaden hiken in de Verendigde Staten. Veel video’s gaan over zijn ervaringen met uitrusting. Welke spullen hij onmisbaar vindt, wat hij nooit meer zou meenemen. Hij praat veel en je moet even wennen aan die intense blik en baard maar hij is nooit betweterig. Het gaan om zijn ervaringen en die kunnen voor jou anders zijn. Bovendien wijzigen zijn inzichten ook naarmate hij weer meer ervaring heeft opgedaan. Of het nu het afleggen is van de Appalachian Trail met de rugzak of het bikepacken langs de Arizona Trail, je doet genoeg inspiratie op om je kampeeruitrusting wat lichter te maken of te verbeteren.

Je kan Darwin’s video’s goed als naslagmateriaal gebruiken. Twijfel je over welke brander of hoofdlamp je zult aanschaffen? Binnen een YouTube-kanaal kan je ook zoeken met het vergrootglas rechts naast ‘About’. Er is natuurlijk ook een website.

Martijn Doolaard

Hij maakte een film van ruim drie kwartier die je op Vimeo on demand kunt zien. Martijn Doolaard fietste van Amsterdam naar Singapore. Er is ook een boek van verschenen met dezelfde titel.

Zijn prachtige foto’s zijn ook te bekijken op de site Espiritu Libre.

Veel kijkplezier! Heb je tips voor mooie videokanalen over backpacking, bikepacking, kamperen, trekken of (lig)fietsreizen, laat het hieronder weten.

Aanvullingen, tips, vragen? Laat hier je reactie achter:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s