Twee kampeertafeltjes, 340 gram verschil

Aluminium opvouwbare mini kampeertafeltjes. We hebben er twee, de nieuwere is van het merk Alocs.

kampeertafeltje-alocs

Het lichtgewicht aluminium kampeertafeltje Alocs

Dit tafeltje van Alocs, dat ook merkloos op AliExpress te vinden is en met een andere naam bij Alpkit, weegt slechts 400 gram. Dat is 340 gram lichter dan het oude tafeltje van Bo-Camp (ook uitgebracht onder andere merknamen, zoals GSI). Zo hebben we bijna de helft van het gewicht van het tafeltje bespaard.

Links het oude en zwaardere tafeltje van Bo-Camp

Niet alleen is het tafeltje een stuk lichter, het pakvolume is gereduceerd tot dat van een opgevouwen krant.

Wie echt lichtgewicht kampeert neemt natuurlijk geen tafeltje mee maar legt de spullen bijvoorbeeld op een plastic boodschappentas. Maar wij vinden het prettig om etenswaren iets hoger dan kruipend spul neer te kunnen zetten. Het is onze ‘guilty pleasure’ waarvan we al vaak hebben gezegd dat het een onnodig artikel is maar dat we altijd fijn vinden als we het bij ons hebben.

Bewaren

Een Reactie op “Twee kampeertafeltjes, 340 gram verschil

  1. Wij hebben de Alpkit tafeltje ook al een paar jaar. Je ziet het er niet aan af, maar bijzonder handig. Alles staat letterlij net boven maaiveld. Dat maakt het verschil. Zand, grashalmen, en beestjes. Maar ook geen kringen van warme pannen of borden in het gras. Bestek blijft schoon. Kopje vallen niet om.
    Een kleine maar. Zet hem zorgvuldig in elkaar. Geen geweld. De puntlassen van de draadpootjes kunnen niet bovenmatig veel geweld hebben.

    Ik heb ook een iets ander formaat gezien bij Hendriks kampeerwereld in Ermelo. Verder zelfde principe. Ik meen van Bo-camp. Maar weet het niet zeker

Aanvullingen, tips, vragen? Laat hier je reactie achter:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s