Weg met Netflix #2: bikepacking video’s

Een gezellige avond video’s kijken over fietsen en kamperen: bikepacking. In vervolg op de eerste aflevering van deze serie met tips voor geweldige video’s en videokanalen op internet hier weer een paar mooie video’s. Wie heeft Netflix nog nodig terwijl we YouTube en Vimeo hebben? Met deze video’s heb je meer dan een avond lang kijkplezier.

Het meest ideaal is hiervoor een smart tv of een apparaat waarmee je de video’s kunt streamen naar het grote scherm zodat je lekker vanaf de bank kunt kijken. Zoals een Apple TV of Google Chromecast. Veel kijkplezier!

Highland Trail 550

Sinds we er zelf in 2016 zijn geweest weten we: Schotland is mooi. Ik hou van het landschap, het eten waarvan je niet wilt weten waarvan het gemaakt is, de kilts en zelfs de doedelzakmuziek. Maar ik dacht dat ik er nooit zou willen fietsen omdat ik de smalle trottoirs heb gezien die voor fietspad moeten doorgaan en hoe automobilisten reageren op fietsers. Totdat ik onderstaande video zag van Barry Godin. Er zijn ook paden waar je de weg niet hoeft te delen met automobilisten. Geniet van de mooie landschappen in deze video.

Ik hoop dat ik zelf ooit de Highland Trail 550 kan rijden, na het zien van deze film heb ik heimwee naar Schotland.

Ride the Great Divide

Maar liefst 42 dagen die bijna allemaal beginnen met oatmeal. Drie mannen mountainbiken voor een goed doel van de Canadese grens naar Mexico. Hun organisatie haalde 270 duizend dollar op voor weeshuizen in onder andere de Oekraïne.

Het gaat wel om een zogeheten ‘supported’ reis. Een vierde persoon rijdt steeds de vouwcaravan en monteert overdag de video’s. De mannen hoeven dus niet met kampeerbagage te fietsen of te koken. Mooie combinatie van humor maar soms ook een traan.

Eerste bikepacking tocht

Drie jongemannen op een eerste bikepacking tocht in British Columbia en toch al enorm gesponsord door onder andere Trek. Leuke video met humor.

Global Cycling Network

Het YouTube-kanaal Global Cycling Network maakt wekelijks meerdere professionele programma’s. Ze maken specials, zoals over Marianne Vos, vele how-to video’s, brengen nieuws over wielerwedstrijden en informatie over voeding en training. Ze hebben ook een serie gedaan over bikepacking. Maar check dat hele kanaal want het is ontzettend goed gedaan. De Britse onderkoelde humor krijg je er gratis bij.

Bikepacking Trans Germany

Twee jongemannen fietsen diagonaal door Duitsland van Basel naar Rügen. Duizend kilometer waarvan 70 procent onverhard en 15 procent single tracks. In deze Duitstalige video met Engelse ondertiteling zie je hoe mooi de natuur bij onze oosterburen is, mede dankzij de opnamen gemaakt met een drone.

De mannen hebben een blog. De gereden route is ook te vinden op Bikepacking.com.

How this woman rides 20,000 miles a year on her bike

Ultra-endurance bicycle wedstrijdrijdster Lael Wilcox uit Alaska wil niets anders dan fietsen. Haar eerste race reed ze op een fiets geleend van haar moeder. Ze won de wedstrijd en sindsdien heeft ze meerdere routes gefietst en records gevestigd.

Bikepacking through South America

Dit is deel 1, er is ook een deel 2 van een reis van een groep Britten die slecht weer treffen in Zuid-Amerika. Ze zijn niet gesponsord maar hebben groot ingekocht: allemaal dezelfde Sonder Broken Road titanium mountainbike, dezelfde bikepackingtassen en ojee wat zijn die tenten groot. Dat wordt een zware tocht.

See The World

De serie See the World van de Bulgaar Iohan Gueorguiev is inmiddels 25 delen lang. Sommige afleveringen duren een uur, dus met deze serie kan je meerdere avonden vooruit. We beginnen maar met deel 1, wanneer hij start in Alaska en fietst over ijswegen. Bestemming: Argentinië en daarna, hij ziet wel. Heerlijke relax-tv. Met een open en vriendelijke houding kom je ver.

How NOT to go tubeless

Zes tips die handig zijn om te weten voordat je je fietswielen ombouwt naar tubeless.

From Mountains to Monasteries – Bikepacking the Himalayas

Geen gesproken woord of video maar een diashow met af en toe een humoristisch tekstje en verder de meest prachtige foto’s van de lokale bevolking, de natuur en van de fietsers zelf, die zienderogen er af en toe helemaal doorheen zitten. De ondersteunende muziek brengt je in de juiste sferen bij deze mooie beelden van een fietstocht door het Himalaya-gebergte.

Heb je een videotip voor ons en de lezers van dit blog? Deel hem hieronder in de reacties!

2 Reacties op “Weg met Netflix #2: bikepacking video’s

  1. Belle, korte reactie op jouw opmerking over fietsen in Schotland: wij hebben dat 5 weken gedaan (zoals je weet ;-) over het NCN netwerk en over zo rustig mogelijke wegen en het is érg goed bevallen. Automobilisten gedragen zich juist opvallend netjes en ja helaas zijn er ook stukken waar die Engelse fietspaden echt nergens op lijken. Zoooo slecht en dom aangelegd ;-). En in godsnaam vermijd de belangrijkste A wegen, da’s inderdaad echt waardeloos. Maar overall kan ik het iedereen aanraden.

Aanvullingen, tips, vragen? Laat hier je reactie achter:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s