Update uit van Ultimate Hikers Gear Guide

Eerder schreef ik een recensie over the Ultimate Hikers Gear Guide van Andrew Skurka. Het is een van de beste boeken die ik gelezen heb over kampeeruitrustingen en trekken met de rugzak. Van dit boek is nu een tweede geactualiseerde versie uit.

Boekomslag tweede editie

Skurka beschrijft op zijn site de verschillen met de eerste editie en waarom je zijn tweede boek moet kopen, ook als je het origineel al hebt. Zo zijn er merken verdwenen en bijgekomen. Hij is zelf doorontwikkeld als trekker. Hij heeft meer tochten gegidst en meer ervaring opgedaan en daardoor tot nieuwe inzichten gekomen. Hierdoor is de tweede editie meer gericht op de gemiddelde rugzakloper en niet alleen meer op lange-afstand trekkers die off-road en solo reizen.

In het eerste boek ontbreken materialen die tegenwoordig worden gezien als standaard: Cuben Fiber (lichtgewicht niet-geweven stof voor onder andere tenten en rugzakken), DeLorme inReach (GPS met satellietcommunicatie) en de brander Caldera Cone. Ook bestonden horloges met GPS nog niet toen hij het eerste boek schreef.

Er is een preview (pdf) van 20 pagina’s beschikbaar van het nieuwe boek.

Het boek is onder andere verkrijgbaar bij Amazon.de (met uitgebreide preview van 53 pagina’s) en Bol.com.

ISBN-13: 978-1426217845

Aanvullingen, tips, vragen? Laat hier je reactie achter:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s