Pantserhoezen en waterdichte smartphones

De laatst uitgebrachte iPhone 7 (Plus) is waterdicht (IP67). Dit was een van de twee redenen om mijn ‘oude’ iPhone 6 Plus op Marktplaats te verkopen. In dezelfde week kreeg ik toevallig van mijn werk ook een upgrade: de Samsung Galaxy S7, nog meer waterdicht (IP68). Deze smartphones hoeven dus niet meer tegen water beschermd te worden maar nog wel tegen vallen.

De Galaxy S7 heb ik inmiddels op mijn werk getest op waterdichtheid. Proefondervindelijk heb ik vastgesteld dat deze een val in de toiletpot overleeft (het schermpje ging aan onder water) en ook het sopje en afspoelen onder de kraan daarna. Met de iPhone 7 Plus heb ik genavigeerd in een middelmatige regenbui gedurende drie kwartier.

Waterschade
Ik had een waterdichte hoes voor mijn oude iPhone, de Wet & Impact van Dogs & Bone. Helemaal ideaal was dat hoesje in de praktijk niet*. In de hoeken reageerde het scherm niet super lekker en ook de knoppen aan de zijkant bedienen bleef een crime. Maar ik hoefde niet meer bang te zijn voor waterschade. Angst die ontstaan was nadat Dave’s eerste iPhone SE door vocht kapot was gegaan na een weekendje kamperen. Waterschade valt niet onder garantie. Voor de iPhone 7 en de Galaxy S7 heb ik gelukkig geen waterdichte hoes meer nodig.

Zorgeloos navigeren in de regen met de iPhone 7 Plus

Omdat mijn ‘oude’ iPhone 6 Plus slechts anderhalf jaar oud was, kreeg ik er nog een redelijk bedrag voor via Marktplaats. Genoeg voor de aanbetaling van een nieuw toestel bij de verlenging van mijn abonnement én om een screenprotector en backcase aan te schaffen die de telefoon beschermen tegen vallen. Met 256 GB intern geheugen is er op de nieuwe iPhone genoeg ruimte voor foto’s, bestanden en muziek. Met de iPhone 7 kan je 4K video schieten, altijd handig voor YouTube ;-). Maar ook voor HD-video kan je wel wat schijfruimte gebruiken. Afhankelijk van de resolutie en het aantal beelden per seconde (bps) neemt 1 minuut video de volgende hoeveelheden opslagruimte in beslag:

  • 4K-video: 350 MB;
  • HD 30 bps: 130 MB;
  • Slowmotion in 720p, 240 bps: 300 MB.

Dubbele lens
De 7 Plus heeft daarnaast een dubbele lens. Dit zou allerlei voordelen hebben bij fotograferen in minder optimale lichtomstandigheden. Een ander geinig extraatje is de optie portretfoto, waarbij de ene lens scherpstelt op het gezicht en de ander de achtergrond extra wazig opneemt. Apple noemt dit het diepte-effect. Nou gebeurde dat altijd al als je scherpstelde op iemands gezicht maar niemand heeft bij Apple bedacht dat je die tweede lens nu zou kunnen gebruiken om de achtergrond óók scherp op de foto te krijgen.

Dave met diepte-effect zodat je de Ermelose heide niet te zien krijgt

Screenprotector
Als screenprotector voor de iPhone 7 koos ik voor Alpha Glass van Otterbox. Dit is een laag gehard glas die je scherm beschermt tegen puntbelasting. Het is even spannend om aan te brengen op je telefoon want je moet het in één keer goed doen: recht en zonder stofjes, luchtbellen of haren onder het glas. Van zo’n screenprotector merk je niets tijdens de bediening van je telefoon. Overigens was het glas van de iPhone 6 al zo hard dat deze nog steeds puntgaaf was, ondanks dat deze telefoon altijd samen met mijn huissleutels in het het bovenvak van mijn laptoptas zat. Maar omdat er  in het weekend geen aparte beschermende hoes meer omheen gaat, kreeg de nieuwe iPhone een screenprotector.

Plasma hoes van UAG in de kleur citron

Pantserhoes
Na een avondje ‘drop tests’ kijken op YouTube heb ik als backcase de UAG (Urban Armor Gear) Plasma gekozen voor de iPhone. De knopjes van deze case werken zo goed, dat het lijkt alsof je gewoon op de knoppen van je telefoon klikt. Verder kwam deze pantserhoes goed uit een valtest vanaf 15 meter. Het hoesje voldoet dan ook aan militaire valtestnormen (MIL STD 810G 516,6).

De Tech21 EVO Tactical Extreme leek me ook een interessante hoes maar kon ik niet online vinden bij een Europese webshop. De Spigen Tough Armor is ook verkrijgbaar in Nederland. Deze kocht ik voor de Galaxy S7 in de kleur gun metal (hij is er ook in goud en zwart). Deze hoes bestaat uit twee materialen, een buitenste hard deel van polycarbonaat en een flexibele binnenlaag van TPU. Ook deze hoes heeft ‘Military Grade Certified Protection’, hetzelfde als de UAG Plasma. Bij deze case werken de knoppen aan de zijkant ook goed. Net iets minder direct dan bij die van UAG maar als je deze hoes mooier vindt geen reden om er niet voor te gaan. Hij heeft een ‘look’ die niet misstaat op kantoor.

Zou je je telefoon direct vast willen maken op een fietsstuur, kijk dan naar oplossingen van Lifeproof (de bevestiging is ook aan te brengen op andere merken hoesjes met een gladde achterkant – dus bijvoorbeeld op de Spigen maar niet op de UAG) en Quad Lock. Zie voor meer opties de site GPS-fietser.

Spigen Tough Armor

Mobiel internet in NL/EU
Tweede reden voor verkoop van de iPhone 6 was het verlengen van mijn abonnement bij T-mobile, waar ik een abonnement heb sinds mijn eerste smartphone (de eerste Android-telefoon G1). Voortaan biedt mijn abonnement geen 2 GB data meer maar 5. Voordeel van dit nieuwe abonnement is dat je die 5 GB in heel Europa mag gebruiken. Dat scheelt extra kosten op vakantie, waar we in het buitenland regelmatig 25 euro betaalden voor 1 GB data (behalve in Duitsland waar je voordelig pre-paid datakaarten kan krijgen).

Nadelen
De home-knop van de iPhone 7 Plus reageert niet op aanraking als deze onder het transparante plastic van mijn frametas zit. Niet alleen de vingerafdruk wordt niet herkend,  ook het invoerscherm voor de pincode verschijnt niet. Ik zal dus, als ik de telefoon onderweg wil gebruiken voor navigatie, deze éérst aan moeten zetten voordat ik deze in het deksel schuif en aan moeten houden. Of een andere houder kopen. De iPhone 6 Plus had hier geen last van want die had nog een fysieke knop. Verder reageert het scherm uitstekend op aanraking terwijl het in het smartphone fietsframetasje** zit. Alsof er geen laag plastic overheen ligt. Overigens kan je telefoon te heet worden in een dergelijke hoes bij hogere temperaturen, maar het is wel makkelijk dat de powerbank erbij opgeborgen en aangesloten kan worden.

Frametas voor 5,5″ smartphone, hier iPhone 7 Plus met Pocket Earth Pro

Met 188 gram is de iPhone 7 Plus 16 gram zwaarder dan zijn voorganger.

*) Hoesmodel Nuüd van het merk Lifeproof wordt vaak aangeraden. Deze hoes heeft geen extra laag over het scherm waardoor de aanraakgevoeligheid van het scherm optimaal is.

**) Dit frametasje voor 5,5 inch smartphones is eigenlijk net iets te breed voor op een trike. Je moet het tasje wat schuin zetten om de ketting niet weg te duwen als je op het middelste of kleinste tandblad rijdt.

Aanvullingen, tips, vragen? Laat hier je reactie achter:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s