Siliconen (trouw)ringen voor buitensporters

Tijd voor romantiek op Kampeerwijzer, het is immers Valentijnsdag! Er is een ideale ring te koop voor actieve buitensporters en mensen met beroepen waarvoor het dragen van een (trouw)ring gevaarlijk is: een ring gemaakt van siliconen. Die zijn flexibel en dragen daardoor heel prettig. Je hoeft ze niet af te doen als je met gereedschap werkt of bijvoorbeeld gewichten gaat heffen in de sportschool.

Wanneer je eenmaal een siliconen ring draagt, merk je pas hoeveel rekening je hield met een onbuigzame ring van metaal. De flexibele ring hindert niet bij allerlei handelingen: van zware boodschappentassen dragen tot het hanteren van een peddel. De ideale ring dus voor actieve mensen. Andere voordelen zijn: niet geleidend en hypo-allergeen. Sommige merken, zoals alle ringen van Groove Life en de Elements-serie van Enso, zijn uitgerust met kanalen aan de binnenkant, zodat de huid onder de ring beter kan ademen. En dat werkt. Dave deed om die reden elke nacht zijn witgouden trouwring af, en raakte deze daardoor tijdens een kampeertocht een keer definitief kwijt. Daar was hij rouwig om maar dankzij zijn verlies hebben we nu prachtige diepgrijze siliconen vervangers van Groove Life. Deze ring houdt hij wel dag en nacht om. Het draagt prettiger en is veiliger.

groove_silicone_ring_diagram_thick_lines_grande

Er zijn wel enkele situaties waarin je soms merkt dat je een siliconen ring omhebt, bijvoorbeeld met het draaien aan je (leren) autostuur of bij een trapleuning, omdat het materiaal dan er een beetje stroef overheen kan glijden. Maar dat weegt niet op tegen al die momenten waarin je een metalen ring in de weg voelt zitten.

Er zijn meerdere merken die siliconen trouwringen op de markt brengen. Van fluoriserend roze tot koperkleurig en in verschillende breedtes. Dit zijn een aantal merken:

Qalo

De ringen van Qalo hebben grappige logo’tjes zoals onder andere van gereedschap, een hart of kompas. De ringen kunnen een groot temperatuurbereik aan en zijn bestand tegen inwerking door bijvoorbeeld olie.

Enso

In de Elements-serie van het merk Enso zitten naast (rosé) gouden en zilveren ringen ook koperkleurige ringen. Alleen de Elements-ringen hebben bij Enso een patroon aan de binnenkant van de ring dat er voor moet zorgen dat de huid onder de ring beter kan ademen. Ook mooi: een doorlopend infinity-patroon.

Groove Life

De ringen van Groove Life hebben een infinity-teken en een mooie vormgeving. Je hebt levenslange garantie op de ring voor als deze toch niet bestand blijkt te zijn tegen je actieve levensstijl.

Uiteraard zijn dit niet de enige merken die siliconen ringen op de markt brengt. Wie op internet zoekt naar ‘silicone wedding bands’ of ‘silicone sports rings’ vindt ook andere merken zoals Saferingz, Endurings, Jiyuu, AMRAP, Knotheory, Rinfit, KeepFit en vele goedkopere alternatieven, onder andere op AliExpress en Amazon.

Dus ben je sporter, avonturier of werk je met je handen: geef dus geen goud maar siliconen als je van elkaar houdt.

Happy Valentine!

(In verband met dit Valentijn-onderwerp verschijnt het verslag van de Fiets- en Wandelbeurs later deze week)

Een Reactie op “Siliconen (trouw)ringen voor buitensporters

  1. Vanaf dat ik kleuter was vond ik het al een dom idee om een metalen ring om een vinger te dragen. Als je ergens achter blijft hangen, is je vinger weg…

Aanvullingen, tips, vragen? Laat hier je reactie achter:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s