Stoel Mayfly 2.0 zwaarder en hoger

Een nabrander over lichtgewicht kampeerstoeltjes: Bever verkoopt op dit moment nog de Alite Mayfly 2.0. Er blijken verschillen te zitten tussen de stoel die wij hebben, die kennelijk van een eerdere generatie is.

Na het schijven van het artikel over lichtgewicht kampeerstoelen bedacht ik me dat het wel zonde zou zijn als de Alite Mayfly-stoel kapot zou gaan omdat de fabrikant gestopt is. Bever heeft op dit moment nog de Mayfly 2.0 op voorraad. Het is interessant om te zien wat het verschil is met onze eerste Mayfly.

De Mayfly 2.0 links

Het enige nadeel van de Alite Mayfly is dat de zitting zo laag komt, dat de stof nat kan worden in nat gras. Kennelijk is dit euvel opgelost met de Mayfly 2.0. Het zou ook kunnen zijn dat onze eerste Mayfly door gebruik is uitgerekt. Maar er is een behoorlijk verschil in zithoogte, zoals te zien is op onderstaande foto’s.

Links de eerste versie van de Mayfly, rechts de 2.0

Wat verder opvalt is dat de nieuwe Mayfly een stuk zwaarder is dan de vorige versie. Waar de oude Mayfly een ripstop stof heeft, heeft de 2.0-versie een dikkere stof zonder ripstop. Hierdoor is het gewicht van de stoel omhoog gegaan van 735 naar 815 gram, een verschil van 80 gram. Hiermee plaatst het zich verder van de Helinox-concurrenten in de vorm van de Ground Chair en de Chair Zero.

Test met 1 kilo gewicht

Er is verder een klein verschil in de uiteinden van de pootjes. Kennelijk waren de oude gele uiteinden te subtiel voor veel mensen. Er zitten nu feller gekleurde plastic dopjes op het uiteinde in plaats van aluminium. Ik begrijp persoonlijk niet dat je voor dit stoeltje kleurcodering nodig hebt, als het frame in elkaar zit is het super duidelijk hoe de zitting erop moet. Ik let altijd op het logo, of dit rechtop staat.

Rechts de nieuwe uiteinden (in kader)

Update juli 2021: Dave koos ervoor deze zomer de nieuwe Alite Mayfly mee te nemen omdat deze hoger zit. Tot onze verbazing begon de stoel direct na één of twee keer gebruik in te scheuren bij een hoek. Dit terwijl het oude stoeltje al jaren meegaat en er vele uren in zijn doorgebracht. De stoel is momenteel voor onderzoek teruggestuurd naar Bever.

Aanvullingen, tips, vragen? Laat hier je reactie achter:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s