Pop-up store in urbex hart Stelling van Amsterdam

Engelbert Strauss, de Duitse webshop voor bedrijfskleding, heeft een pop-up store in het Amsterdamse havengebied. Deze is tijdelijk, van 9 maart tot 5 april*. In de winkel worden schoenen en kleding verkocht en enkele accessoires zoals riemen en petten. Je kan dus nu kleding passen voordat je het eventueel koopt. Maar dat is niet de enige reden voor een bezoek…

Entree pop-up store Engelbert Strauss

We schreven al eens eerder over deze webshop in de blogpost Werkkleding als goedkoper alternatief voor buitensportkleding, omdat je hier veel kleding kunt vinden dat geschikt is voor outdooractiviteiten. Maar ook voor een lekkere fleecetrui voor op de bank of een basic spijkerbroek is deze webshop en pop-up store interessant. Waar koop je nog een spijkerbroek voor 50 euro? Er is nu zelfs een couture-lijn.

De pop-up store is ruim opgezet en verkoopt kleding voor dames, heren en kinderen. De kleding hangt op kleur gesorteerd. De industriële inrichting past heel goed bij de prachtige oude fabriekshal waar de pop-up store in is gevestigd. Alle voorzieningen zijn aanwezig: winkelpersoneel, pashokjes, toiletten en een koffiebar. Het is ondanks de hoge ruimte lekker warm. De winkel is herkenbaar aan een grote oplegger bij de deur. Wie meer dan 100 euro uitgeeft krijgt een gratis hoodie met print. De verkopers lopen hier ook in rond.

Verkopers in de gratis hoodie

Survivalartikelen coronapocalyps
Andere spullen die ook bij de webshop te krijgen zijn, zoals balpennen die onder alle omstandigheden blijven schrijven, worden niet in de pop-up store verkocht. Hetzelfde geldt voor de essentiële survivalartikelen voor de coronapocalyps, die kun je alleen online bestellen. Maar dat soort artikelen hoef je niet te passen. Dave kocht een hele fijne ‘buff’ van microfleece.

De pop-up store is te vinden aan de Hemkade 14-16 te Zaandam. Deze locatie aan het Noordzeekanaal is sowieso een reden om de pop-up store te bezoeken. Je kunt er een heerlijke urbex wandeling maken tussen het industrieel erfgoed van de wapen- en munitiefabriek Artillerie Inrichtingen die hier ooit gevestigd was. Net als bij het Honigcomplex in Nijmegen, is dit gebied zich in een rap tempo aan het ontwikkelen. De gebouwen worden gerenoveerd en er worden allerlei nieuwe bedrijfjes in gehuisvest. Tussen de gebouwen staan hoge bomen, fluiten de vogels en ligt een watertje. Het Noordzeekanaal vormt een fenomenaal uitzicht. Het is momenteel hier aan het transformeren van vervallen industrieel erfgoed naar het Taets Art and Event Park.

Hembrugterrein aan het Noordzeekanaal

Stelling van Amsterdam
Wist je dat HEMbrug onderdeel is van de Stelling van Amsterdam en dus Unesco werelderfgoed? De locatie van de voormalige wapen- en munitiefabriek op HEMbrug staat uit strategisch oogpunt op geen enkele Stellingskaart aangegeven. Momenteel is er de expositie Schot in de roos in de vorm van informatieborden en foto’s op het terrein. Vergeet niet van tevoren de route-app te downloaden. In de app ga je via Zaandam naar de route ‘Remember The Good Times’.

Op de route ligt het gratis toegankelijke Hembrug Museum. De tentoonstelling is buiten, niet overdekt en ook te bezoeken tijdens de coronacrisis. Op het terrein is de expositie ‘Liefde Bedreigd’ te bekijken op verhalenpanelen. Het vertelt het verhaal van Maarten en Tinie, twee geliefden door oorlog gescheiden. Door het schrijven van briefkaarten en brieven informeren zij elkaar over de dagelijkse zaken in tijd van oorlog. We zien de brieven van Maarten. Bij deze verhalenpanelen zit een fietstocht door de Beemster naar Fort benoorden Purmerend (heen en terug ca. 40 kilometer), waar je de antwoorden van Tinie aan Maarten kunt lezen.

Restaurant Lab44

Als je besluit de HEMbrug te bezoeken, dan kan je terecht voor een lunch in het hippe Lab44, gevestigd in een mooi oud gebouw dat ooit fungeerde als chemisch laboratorium. Tenminste, als de corona-maatregelen weer zijn opgeheven. Overigens was het vorige week vrijdag (13 maart) toen wij deze locatie bezochten erg rustig op het terrein, dus goed te doen als je het social distancing advies naleeft.

Het terrein is bereikbaar met een pontje vanaf het Centraal Station in Amsterdam (HEM – CS) en goed bereikbaar met de fiets of auto. De ruime parkeergelegenheid is gratis. Kom je van ver, dan kan je je fiets meenemen in de trein of auto voor de fietstocht naar het fort.

Openingstijden Pop-up Store: maandag-zaterdag van 10-19 uur en zondag van 10-16 uur*. Het Hembrug-terrein is 24/7 open.

*) Update 21 maart: de pop-up store heeft voortijdig zijn biezen gepakt!

Aanvullingen, tips, vragen? Laat hier je reactie achter:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s