Fietsen in de ‘cloud’

Mijn werk bestaat uit mensen helpen om te leren werken in de ‘cloud’. Met Office 365, SharePoint, OneNote enzovoort. Hartstikke leuk om te doen maar je wil ook wel eens niet met je hoofd in de wolken en daarvoor bestaat vrije tijd. Tijd om te fietsen.

De laatste paar maanden echter, lijkt het fietsen zich ook naar de ‘cloud’ te hebben verplaatst. De situatie hier in de Flevopolder doet mij denken aan het boek wat Renate Dorrestein schreef in en over Almere: Weerwater. In dit verhaal vergaat de wereld op een mysterieuze wijze. Alleen Almere bestaat nog, met enkele duizenden bewoners, voornamelijk vrouwen. De grenzen van de stad zijn gehuld in een dichte grijze wolk. Wie daar doorheen probeert te reizen, verdwijnt voorgoed.

Deze boot staat op het punt voorgoed te verdwijnen

Al sinds september vorig jaar leven we onder een dikke grijze deken. Sindsdien hebben we twee of drie zonnige dagen meegemaakt in een weekend, de volgende dag direct opgevolgd door weer zo’n loodzware grijze dag.

Waterkoud
Nu ben ik zelf zwaar gelovig als het gaat om ‘slecht weer bestaat niet’. Alleen slecht aan de omstandigheden aangepaste kleding bestaat. Maar mijn geloof is aan het wankelen. Nat vind ik niet erg, kou ook niet maar als er zulke laaghangende bewolking is, dan is kou wel erg koud, zo zonder stralingswarmte van de zon. Alles ziet er ook zo somber uit. Een ander credo is altijd geweest: ‘als je eenmaal buiten bent, valt het altijd mee’. Regen lijkt altijd veel erger van achter de ramen dan buiten. Maar nu sleepte ik mezelf naar buiten om er achter te komen dat het nog erger was dan ingebeeld. Het waaide, het motregende en het was waterkoud en die kou drong door tot in mijn botten.

Sneeuw die niet als sneeuw voor de zon zal verdwijnen

Als gevolg hiervan werden afgelopen maanden meer fietskilometers gemaakt op de Deskbike dan buiten op een fiets en wordt kampeerpret vooral achter de computer beleefd: met het plannen van een nieuwe fietsvakantieroute in Garmin Basecamp en het uitzoeken van campings en bezienswaardigheden langs die route. Naar het zich laat aanzien, wordt het onze eerste fietsreis buiten de EU.

Motivatie
Met zo’n doel voor ogen is de voorbereiding ook weer begonnen: er is een nieuwe tent besteld, de complete uitrusting wordt scrutineus onderzocht op gebreken en er wordt weer getraind. Nu nog een straaltje zon af en toe, voor extra motivatie.

Luchten zo grijs als het water en beton

2 Reacties op “Fietsen in de ‘cloud’

Aanvullingen, tips, vragen? Laat hier je reactie achter:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s