Met drie tenten op vakantie

Dit jaar gaan we met de auto op vakantie en het is een logistieke nachtmerrie. Het is veel simpeler om te gaan bikepacken, dan past mijn hele hebben en houwen op de keukenstoel. Nu hebben we drie tenten mee.

Met de auto heb je niet alleen je paspoort nodig maar ook allerlei papieren en pasjes: van groene kaart tot het pasje van de wegenwacht. De brief die bij de sticker hoort van de diverse tolvignetten en milieustickers. De verplichte spullen in de auto: gele hesjes, verbanddoos, alcoholblaastest, brandblusser, gevarendriehoek. Pfft. Met de fiets op vakantie gaan is veel relaxter.

Drie tenten
Waarom drie tenten? De eerste tent is een festivaltent: een niet al te dure tent met donker tentdoek. Zodat je niet al te overstuur raakt als er iemand dronken en al kotsend overheen struikelt. Daarnaast is er dan een grotere basiskamp-tent met leefruimte voor als het regent voor na het festival en een kleinere lichte tent voor bikepacking-uitstapjes naar elders. Ik denk dat we aan de drie tenten net zoveel hebben uitgegeven als sommigen aan een tent van Hilleberg, dus qua decadentie valt het nog mee.

De keuze is dit jaar gevallen op Slovenië nadat de eigenaar van een alternatief winkeltje in Brugge enthousiast vertelde over het festival Punk Rock Holiday. Een week lang zon en herrie in een prachtige vallei aan het water, dat leek ons wel wat.

Mountainbiken
Het festivalterrein ligt zo ongeveer in het midden van een 400 kilometer lang mountainbikerondje, de Slovenia West Loop, dat te vinden is op bikepacking.com. Omdat we nog twijfelen aan onze MTB-kunsten hebben we niet gepland om dat hele rondje te gaan doen maar stukjes ervan.

Verder weten we nog niet zoveel van Slovenië. Het ligt buiten het Schengengebied maar heeft wel de euro. Het staat op de 15e plaats van de meest veilige landen (ondanks dat er zo’n 500 bruine beren en 100 wolven leven, in een land half zo groot als Nederland). Nederland staat in die lijst op 21 en Groot-Brittannië komt niet voor in de top-40. Wellicht vanwege al die bermmonumenten voor fietsers langs het National ‘Cycle’ Network.

Fietsroute
Behalve mountainbiken kan je in Slovenië raften, wildwaterkajakken, canyoningen, parapenten, skiën en kastelen bezoeken. En dan ligt ook nog de beroemde fietsroute Alpe Adria om de hoek.

2 Reacties op “Met drie tenten op vakantie

  1. Punk festival ? En ik hield jullie voor hippies haha :-)

    Slovenië bij toeristische plekken is vooral erg commercieel. De beren en wolven zullen wel in de buurt van de bergen leven dat gebied is het meest ruig.

    Veel plezier :-)

Aanvullingen, tips, vragen? Laat hier je reactie achter:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s