Route fietsvakantie uitgebreid

Nadat we onze ligfietsvakantieplanning van dag tot dag hadden gemaakt, bleek dat Jaap gelijk had met zijn reactie dat 1134 kilometer in drie weken wel erg relaxt was. We hielden dagen over.

Op zijn aanraden hebben we de route nu uitgebreid. Niet langer steken we door naar de Rijn via de Moezel maar gaan we in plaats daarvan de Saar volgen naar de grens met Frankrijk. Bij Sarregueminus steken we dan even onze grote teen in Frankrijk. Vanaf daar volgen we het riviertje de Blies om vervolgens via het centraal hooggebergte Pfälzerwald door te steken naar de Rijn.

Dal van de Saar
Volgens Jaap, een paar jaar geleden naar dit gebied geëmigreerde Nederlandse velomobilist, is het dal van de Saar aantrekkelijker dan dat van de Moezel, waar de monocultuur van wijnbouw overheerst. Wij nemen zijn advies daarom over, onder het adagium:

Do as the locals do

De uitbreiding van de route brengt het totaal op 1455 kilometer en is te zien in onderstaand kaartje. Aquablauw is de oude route langs de Moezel.

Nieuwe langere route

Welke tag we de posts over deze reis nu moeten meegeven is nog even een probleem. Welke Scrabbelaar is er creatief met NL, D, B, L en F? Anders maken we er maar LF-BeND van? De BeND, landen waar we al eens gefietst hebben, uitgebreid met de landen Luxemburg en Frankrijk. LF staat ook voor Lange-afstand Fietsroute.

4 Reacties op “Route fietsvakantie uitgebreid

  1. Het lijkt me een mooie route.

    Ik vond het stukje Moezel dat ik enkele jaren geleden fietste weinig aan. Onvriendelijke mensen op de camping, erg volle campings, erg warm weer en inderdaad steeds die wijn velden.

    Toevallig sprak ik onlangs een jonge Duitse fietser die ook door dit gebied heeft gefietst, hij vond de sfeer er zo vervelend dat hij ’s nachts is doorgefietst om zo snel mogelijk uit dat gebied te zijn….

Aanvullingen, tips, vragen? Laat hier je reactie achter:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s