Kampeerwijntje voor onderweg

Wat is soms lekker na een dag fietsen? Onderweg bij de Albert Heijn in Nijmegen vond ik geen koud biertje, dus werd het een wijntje. Met nadruk op ‘tje’.

Albert Heijn heeft diverse soorten wijn in plastic flesjes met schroefdop van 0,25 liter. Eén flesje is goed voor twee glaasjes. Ideaal voor kamperen want het flesje is onbreekbaar, licht en je kan twee kleine flesjes makkelijker ergens tussen je bagage stoppen dan één grote fles. Je kan net zoveel meenemen als je wilt, als je een grote fles net teveel van het goede vindt (of juist te weinig).

Kampeerwijn 0,25 liter

Wij namen de AH Zuid-Afri­ka huis­wijn vol wit en de AH Fran­se huis­wijn frui­tig rood mee. Hoewel ik rode wijn meestal lekkerder vind dan witte, vond ik deze witte wijn nog net iets lekkerder dan de rode.

Wijnflesjes met 0,25 liter inhoud

Bij onze grote Albert Heijn kon ik in totaal tien soorten van dit soort flesjes ontdekken: vier rode, twee rosé en vier witte.

4 Reacties op “Kampeerwijntje voor onderweg

  1. Kamperende op het natuurkampeerterrein Drie hadden we er gisteravond een flesje “Stevig” bij. Best te drinken.

    • Bij ons is het proefdrinken in volle gang, nadat we alle flesjes hadden moeten kopen voor de onderste foto. ‘Stevig’ vonden we een beetje droog, ‘Fruitig’ vonden we unaniem lekkerder, terwijl we normaal juist wel van die op hout gerijpte rode wijnen houden. De witte ‘Vol’ is lekkerder bij kamertemperatuur dan koud.

Aanvullingen, tips, vragen? Laat hier je reactie achter:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s