Kleinere laders voor de speed pedelec

Onze speed pedelecs werden geleverd met snelladers van 5 ampère. Grote kasten met ventilatoren vullen de batterij van de fiets in een paar uur. Het formaat is een flinke lunchtrommel en die moet dus mee in de fietstas op vakantie. Al gauw komt dan de gedachte op: kan dat niet kleiner en lichter?

Dat kan gelukkig. Hoewel een snellader handiger is op vakantie kiezen we ervoor om met een kleinere en lichtere lader op pad te gaan. Op de site BiBikes vonden we een compactere lader van BMZ. BiBikes is de webshop van Gerard Bongers, die zijn fietsenwinkel heeft verkocht en alleen nog vanuit de dubbele garage achter zijn huis bezig is met fietsen. Hij bouwt fietsen met belt-drives en schijfremmen en heeft een paar webshops op fietsgebied, waaronder onderdelen voor GoSwiss Drive e-motoren.

Links de snellader, rechts de kleinere reislader

Omdat uit de foto van de webshop niet goed was op te maken of de laders die Gerard verkocht kleiner waren dan degene die we hadden, maakten we een afspraak bij hem thuis in Apeldoorn. Zet een paar fietsgekken bij elkaar in een garage vol prachtige fietsen en het wordt nog een lange middag. Uiteindelijk vertrokken we met twee nieuwe laders, die een stuk kleiner waren dan de originele. Een tweede voordeel is dat deze laders geen ventilatoren hebben die ons wakker houden.

  • Output grote lader: 5 A
  • Output kleinere lader: 2 A

De grotere lader is dus 2,5 keer zo snel met laden. Maar helaas gaan ‘snel’ en ‘compact’ niet samen. Een kleinere reislader is voor ons het meest praktisch omdat we alleen met fietsachtertassen kunnen rijden op de trikes. Vanwege de fietsaccu’s passen er ook geen banaantassen op de Scorpion FS S-pedelecs.

Aanvullingen, tips, vragen? Laat hier je reactie achter:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s