Langs bij Qvist outdoor cooking (web)shop

Afgelopen weekend bezochten we QVIST Outdoor Cooking, de winkel voor de avontuurlijke buitenkok. Al jaren zijn we klant van de webshop maar nu waren we op zoek naar iets speciaals dat je niet online kan vinden. Dus togen we naar Zwolle en liepen we door de regen van het station naar de rand van deze mooie historische Hanzestad.

Door de regen door Zwolle

Navigeren in de regen door Zwolle

Enige tijd geleden hadden we het gewicht en volume van onze veldkeuken onder handen genomen, zie Een kleinere veldkeuken. De keuze is toen gevallen op de GSI Pinnacle Dualist, een ingenieus setje voor twee personen waar vier bakjes, twee dekseltjes en een brander allemaal in één pannetje passen (zie animatie onderaan de pagina Keukengerei).

Eénpansgerecht
Voor de vakantie is het koken met slechts één pan best een logistieke uitdaging. Je kan bij supermarkten onderweg nu eenmaal niet altijd makkelijk iets krijgen voor een eenpansgerecht. Plus: drie weken lang instantvoer gaat ook tegenstaan. We wilden onze set daarom uitbreiden met een extra pannetje voor de komende fietsvakantie. De wens was een pannetje dat precies om het pannetje van de Pinnacle Dualist zou passen, het liefst met een eigen handvat, zodat er geen extra pannengreep mee hoeft. Er moest dus gepast worden. Dat gaat niet online.

De gevel van Qvist

De gevel van Qvist

Toonbank
Bij binnenkomst blijkt dat QVIST voor een groot deel een klassieke toonbankwinkel is. Weliswaar is er ook een toonzaal, maar voor het lichtgewicht spul moeten we ons aan de balie vervoegen. Hier leg ik mijn wens uit: een pannetje dat om ons pannetje zou passen, niet rond liep aan de onderkant zodat het goed zou aansluiten, het liefst met een vouwhendel en licht.

Interieur Qvist met toonbank

Interieur Qvist met toonbank

Interieur Qvist

Interieur Qvist met toonzaal

Er kwamen diverse pannetjes op de toonbank. De MSR Titan Kettle paste net niet ín onze pannenset, dat was ook een oplossing geweest. Ook het grootste pannetje van de 27-serie van Trangia paste net niet om onze pan en heeft een ronde bodem. De grootste pan van een titanium set van Snow Peak (de Multi Compact Cook Set SCS-020T) bleek precies strak om onze pan heen te passen én had een eigen vouwgreep. Het pannetje heeft 1 liter inhoud. Het is een lichtgewicht: voor 100 gram hebben we een extra pan die zo nauw aansluit dat het ook niet gaat rammelen. Het deksel/koekenpan zou ook nog mee kunnen, dat weegt 65 gram.

Snow Peak pan om GSI Pinnacle Dualist

Snow Peak pan om GSI Pinnacle Dualist

De hele set past in het foudraal van Snow Peak.

De hele GSI-set met extra pan en dekseltje past in het foedraal van Snow Peak.

Met een extra White Box Stove (35 gram) kunnen we straks luxe kokkerellen op twee vuurtjes!

Aanvullingen, tips, vragen? Laat hier je reactie achter:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s