Over Romeinse sporen op Ermelose Heide

Dit weekend wandelden we een afwisselende zelfgemaakte route van 12 kilometer over de Ermelose Heide.

Al aan de rand van het bos hoorden en vervolgens zagen we een grote bonte specht. We liepen langs de schaapskooi Ermelo, vele lammetjes blaatten er de boel bij elkaar. Er is een klimpark in het bos en later kwamen we langs een ronde ven. Vier reeën staken verderop ons pad over in een rij. We beseften opeens dat we erg felle kleuren aan hadden: Dave in helderrood en ik in kobalt blauw. Dit inspireerde tot een ‘selfie’, gemaakt met behulp van de Apple Watch. De telefoon stond tegen een boomstronk.

Fabelachtig
In het bos zagen we een vreemde installatie bij een afrastering om een perceel met jonge bomen. Is een zonnepaneel genoeg om schrikdraad van stroom te voorzien? We dronken koffie bij Het Boshuis in Drie, vlak bij het natuurkampeerterrein. Hier staat een kast die wellicht toegang tot Narnia verschaft. Ook de grote boomwortels in de buurt doen fabelachtig aan.

Hier en daar zagen we knoppen aan de bomen en er groeiden sneeuwklokjes. Er waren ook historische verwijzingen. Een archeologische grafheuvel en de Romeinse Marskamp-wandelroute. Een afwisselende wandeling op dag met verrassend zacht weer.

2 Reacties op “Over Romeinse sporen op Ermelose Heide

  1. Hoi Belle,

    Als je “verassend” nu nog in “verrassend” verandert is je stukje helemaal af. En ik krijg helemaal zin om te wandelen!

Aanvullingen, tips, vragen? Laat hier je reactie achter:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s