Ongelofelijk licht regenjasje

Slechts 100 gram. Dat weegt het regenjasje van Berghaus voor heren in maat L en het past opgevouwen in je broekzak. Het gaat om het ‘Hyper Hydroshell Jacket’. Er is ook een anorakversie (VapourLight Hyper Smock 2.0) en die weegt 75 gram. Deze jassen zijn waterdicht en ademend en ontwikkeld voor hardlopen in de bergen (trail running) en (berg)wandelen met rugzak. Berghaus claimt dat dit het lichtste regenjack ter wereld is.

Het materiaal van het jack is enigszins doorschijnenend en zo dun dat het aan een boterhammenzakje doet denken. Het zal daarom niet zolang meegaan als een drielaags Gore-Tex jas maar die weegt dan ook vele malen meer. Oppassen dus bij bramenstruiken. We hebben er geen persoonlijke ervaring mee (we kunnen niet alles kopen, helaas). Zouden we echter nu een regenjack nodig hebben, dan zou het deze worden. In vergelijking: mijn Rab Kinetic jack is al een lichtgewicht maar dat weegt 235 gram. De recensies op internet zijn positief over het ademend vermogen.

berghaus-hyper-hydroshell-jacket

Hyper Hydroshell Jacket

De anorak heeft in 2014 en ’15 een prijs gewonnen, de ISPO deelt jaarlijks awards uit aan de beste producten uit de sportindustrie.

Een regenjas in de palm van je hand

Een regenjas in de palm van je hand

Varianten:

4 Reacties op “Ongelofelijk licht regenjasje

Aanvullingen, tips, vragen? Laat hier je reactie achter:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s