Terug met code geel van Paastreffen

Kan een velomobiel 31 kilometer per uur zonder te trappen? Ja hoor, als je code geel hebt en de wind komt uit de juiste hoek, ervaarden we vandaag op de terugweg van het Paastreffen van ligfietsvereniging NVHPV. De terugweg uit Woudenberg was een beetje spannend voor iedereen die met de fiets was gekomen vanuit het noorden of westen en op tweede paasdag terugreisde.

waarschuwing_land_0_new

Code geel voor noorden en westen van het land

In de Flevopolder kwamen windstoten van 9 Beaufort (stormkracht) voor maar het was op zich goed te doen, we hadden een meer beschutte route terug genomen. Minder gelukkig waren de degenen die richting het zuid(west)en moesten fietsen: zij hadden flinke wind tegen.

Op het Paastreffen hadden we zaterdag mooi weer. Met 15 deelnemers liepen we 14 kilometer lange Paastreffen 2016-wandeling langs onder andere het Henschotermeer en de pyramide van Austerlitz. We hoorden na afloop van een enkeling dat het zwaar was geweest en hij verbond er de conclusie aan dat ook de wandelconditie weer getraind moest worden. Een goede fietsconditie is inderdaad geen wandelconditie, dat hadden wij inmiddels ook ondervonden.

Route wandeling Paastreffen 2016

Route wandeling Paastreffen 2016

Na de wandeling was een gezellige samenzit waarbij gehaakt en gebreid werd, geklust aan fietsen en de minder handige mensen onder ons pakten een boek. Wij hadden eindelijk eens tijd voor het knopen van cobra en trilobite ‘survival’ armbanden van paracord. Vele Paastreffers kenden het niet. Paracord.nl is een site met informatie waar je ook materialen kan bestellen. Op Instructables zijn ook goede handleidingen met foto’s te vinden. Wie lui is kan ze ook kant-en-klaar kopen maar is een stuk duurder uit. Paracord kost 37 cent per meter.

Trilobite knoop armband van paracord

Trilobite knoop armband van paracord

In de eerste nacht vroor het, de tweede nacht werd zo nat dat één van de tenten onderliep en op de badkamer de slaapzak hing uit te druipen. Gelukkig zijn er ook slaapzalen met stapelbedden en dus een uitwijkmogelijkheid. Zondags reden we in een rustig tempo te toertocht. Er vielen een paar spetters en we hadden geen last van de wind. De lunch was bij een pannenkoekenhuis waar je onder andere Canadese en Masaï pannenkoeken kon bestellen. Bij de eerste zat geen maple syrup en bij de tweede zaten allerlei ingrediënten waar de Masaï geen beschikking over hebben, aldus twee kenners aan tafel.

Storm
In totaal hadden 41 ligfietsers zich ingeschreven voor het Paastreffen, dat voor alle ligfietsers toegankelijk is. Door de slecht weersvoorspellingen (?) waren er wel veel minder deelnemers aan de toertocht dan vorig jaar. Ook wij speelden met de gedachte om, met het oog op de storm op tweede paasdag, een dag eerder te vertrekken maar bleven uiteindelijk wel. Dave en ik moesten ons wel haasten voor de toertocht want mijn wekker (een Jawbone UP2) dacht dat het nog wintertijd was. Volgens Walter was er eens een interessant artikel geschreven over dit soort moderne ‘problemen’: the internet of shit.

Uiteindelijk viel het allemaal wel mee en kwam zelfs Marten weer thuis want de TESO veerdienst naar Texel bleef de hele dag in de vaart. Er is weer veel gezellig gekletst en tips uitgedeeld, van kamperen tot ligfietsen maar ook de juiste middelen voor vloeistoftherapie en bandjes werden besproken. Gé had een tip voor een website waar je alle campings van Europa kan downloaden, zodat je ze als waypoint in de GPS kan zetten.

Aanvullingen, tips, vragen? Laat hier je reactie achter:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s