D-DK etappe 2/15: Rütenbrocker Radsporttag

  • Aantal kilometers afgelegd: 174/1600
  • We zijn in: Rütenbrock op de Liegeradrennen
D-DK-02

Tweede etappe

De tweede etappe naar Denemarken heeft ons net over de grens gebracht bij Ter Apel in Rütenbrock, waar op zaterdag de jaarlijkse Liegeradrennen tijdens de Rütenbrocker Raddporttag gehouden worden.

Duitse grens

Het is een weerzien met bekenden van Cycle Vision en ligfietstreffens. Marloes en Theo, George Krüg, Allert en Eva, Olaf, Ymte en Swanette, Daniel Fenn, Peter ‘Pjotr’, Theo Zweers, Marjon, Matthias König, Peter Coppens, etc. etc.

We logeren weer allemaal in tentjes in de tuin van de familie Bentlage die dit elk jaar weer fantastisch organiseren. Ontbijten met harde Duitse bolletjes, zaterdagavond barbecue, een springkussen voor de kinderen, eten en Dixie bij de wedstrijd, etc. etc.

Ontbijten in de partytent

Nieuw dit jaar zijn tuindouches bij de Bentlages. Die waren gisteren heerlijk bij aankomst. Want ook toen was het warm. Velen komen met de fiets naar Rütenbrock.

Tuindouches

Dave en ik zijn door Heinz Bentlage gecharterd om de tweede bocht van het wedstrijdparcours te bewaken, zodat geen auto’s het wedstrijdparcours oprijden. Daarmee hebben we een felbegeerd t-shirt verdiend en een koude fles water. Ook de wedstrijdrijders krijgen zo’n t-shirt. De fles water is nodig: net als vorig jaar is het weer erg warm tijdens de race. De voorspelling is 34ºC.

Werkvakantie: het parcours bewaken

Tijdens de uursrace wordt Ymte na een paar ronden ingehaald door Daniel. Ymte heeft de snelste ronde gewonnen van de gestroomlijnden oftewel voll verkleidet. Zo zullen er vandaag nog velen het erepodium beklimmen: mannen en vrouwen, ongestroomlijnd, deels gestroomlijnd en volledig gestroomlijnd.

Eénuurswedstrijd

Het rennerskwartier met erepodium

En straks met zijn allen gezellig barbecuën.

Het Rütenbrocker Radsporttag t-shirt

 

2 Reacties op “D-DK etappe 2/15: Rütenbrocker Radsporttag

Aanvullingen, tips, vragen? Laat hier je reactie achter:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s