Broodbeleg in tubes

Fred en Ed’s broodbelegtubes zijn handig voor op de camping. Je hebt niet eens een mes nodig om de inhoud uit te smeren, je kan het zo vanuit de tube aanbrengen op knäckebröd, brood of hartkeks.

Wie kent niet het geknoei met tubes die je zelf moet vullen? Die altijd gaan lekken. Met Fred & Ed hoef je zelf geen tubes te vullen en ze gaan ook niet lek.

fred-en-eds

Tubes broodbeleg van Fred en Ed’s editie 2015

De Fred en Ed tubes broodbeleg bestaan al langer dan vandaag. Wel verandert het assortiment steeds. Vorig jaar kon je nog smeerkaas in een tube krijgen maar die is helaas dit jaar uit het assortiment. Dat is jammer, want smeerkaas zit normaal altijd in een onhandige verpakking om aangebroken mee te nemen. Het is voor zover ik weet ook niet in kleinverpakking te krijgen, zoals jam, leverpastei en honing.

unox-leverpastei

Leverpastei is ook goed houdbaar broodbeleg zolang niet aangebroken

Dit jaar is de Fred en Ed’s pindakaas terug in tube, die was vorig jaar niet meer te verkrijgen. En dat is fijn, zo hoef je geen glazen pot mee te nemen. Nieuw dit jaar is de appelstroop in tube. Omdat je appelstroop niet koel hoeft te bewaren is deze samen met de pindakaas favoriet voor onderweg. Overigens blijft op vakantie de aangebroken aardbeienjam  ook wel een paar dagen goed, net als de smeerkaas.

Verder is er nog dubbelpasta en caramelpasta te krijgen. Ik heb Fred en Ed in tube gespot in de grotere Albert Heijn-filialen en beperkt assortiment bij Deen.

Kokosbrood is ook nog een goed alternatief broodbeleg maar bescherm het tegen uitdrogen met een ziploc zakje. Die zakjes worden in Nederland van het merk Toppits op de markt gebracht. Met deze makkelijk hersluitbare zakjes kan je ook verpakkingen verkleinen door er cereal, rijst en dergelijke in te vervoeren. Schrijf met een watervast stift er op wat er in zit en hoeveel water erbij moet.

1273-Jungle-Verpakking-2010-PACKSHOT-Rose

Kokosbrood is ook geschikt broodbeleg om ongekoeld te bewaren

Om zaken koel te houden kan je er ook een natte doek of sok omheen doen. Verdamping onttrekt warmte. Dit is echter wat lastig te doen in een velomobiel onderweg.

3 Reacties op “Broodbeleg in tubes

  1. Je kunt de natte sokken aan een waslijntje hangen dat je tussen de twee velomobielen spant. vooral leuk tijdens het rijden ;-)

    Groet en prettige reis,

    Erwin en Tante Lies

  2. Voor smeerkaas in tubes kun je in Noorwegen terecht, verkrijgbaar in meerdere varianten. Wat verder doorfietsen en jullie hebben broodbeleg voor de terugweg! :-)))

Aanvullingen, tips, vragen? Laat hier je reactie achter:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s