D-DK etappe 1/15: race tegen de klimmende zon

  • Aantal kilometers afgelegd: 102
  • We zijn in: Uffelte, natuurkampeerterrein De Groene Hen
D-DK-01

Eerste etappe

De eerste etappe van onze tocht der tochten was een duo tijdrit. Een race tegen de klimmende zon. Om de hitte voor te blijven waren we vroeg opgestaan. Om 6.15 uur zaten we in onze fietsen klaar voor de start.

Om 7.00 waren we in Lelystad

We zagen vlak voor de Ketelbrug Maxima langs het parcours staan. Ze stonk een beetje, de wind stond verkeerd. Wind was er gelukkig wél en zorgde voor de nodige verkoeling. Vooral onder de Ketelbrug, uit de zon, vol in de wind is vandaag een goede plek voor een bio break.

Plantenspuit
In Nagele bij de Co-op een verse banaan gescoord en extra water voor de bidon. Wel genoeg water bij me in de Camelbak maar daar kan ik geen isotone sportdrank van maken. Na Nagele zaten we op de helft van de route, de zon klom hoger en nu kwam de plantenspuit van pas. Goed de pet nathouden. De thermosbidon van Laken bewees ook zijn nut: water bleef lekker koel.

Op de N333 was een wegomleiding voor fietsers wegens reconstructie fietspad. De auto’s mochten hier in verband met het werkverkeer maar 50. We waagden het erop: niet de wegomleiding maar de rijbaan. Eerder in Marknesse was er een tweerichtings fietspad van 80 centimeter breed dat helemaal scheefgezakt lag. Een reconstructie leek me hier noodzakelijker.

Om 11.30 waren we op de camping na eerst de Havelterberg te hebben bedongen. In het opvouwbare wasbakje van Ortlieb eerst de fietskleding uitgespoeld. Daarna vonden we al snel een tweede praktisch nut voor het wasbakje: een heerlijk verkoelend voetenbadje!

 

Verkoeling bij 35 graden: een voetenbadje!

Nog een derde gebruik voor het parkeerzeiltje annex tarp: grondzeil voor als je je slaapmat buiten wil gebruiken.

5 Reacties op “D-DK etappe 1/15: race tegen de klimmende zon

  1. hello,
    nice trip. can you tell me where your first station in germany is? i think it must be near “bockhorn”, so maybe i can visit you there. i live near nordenham…
    many greetings, andy

    • First station is Rütenbrock. We’re going to watch the Liegeradrennen tomorrow. Sonntagabend Zetel, Montag Hemmoor.

Aanvullingen, tips, vragen? Laat hier je reactie achter:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s