Nog wat laatste dingetjes

Naar aanleiding van het natte Cycle Vision-weekend toch nog wat laatste zaken aangeschaft voor de vakantie: grotere tarp, warmere lakenzak, extra accu, vernieuwde GPS en een plantenspuit.

Ons tentje heeft geen voortent en heeft als voordeel dat het heel snel op te zetten is en af te breken, wat prettig is op een trekkersvakantie waarbij elke ochtend de tent afgebroken wordt om ’s avonds weer op te zetten. Met het parkeerzeiltje van de velomobiel kunnen we provisorisch een voortentje maken en daar kunnen we droog onder ontbijten en koffie zetten op een spiritusbrander. Maar het is wel een gekruip onder dat zeiltje door. Dus nemen we toch een ‘echte’ tarp mee. Die kan lekker in de fiets blijven als het mooi weer is. En neemt niet zoveel ruimte in. De tarp is van Rab, type SilTarp 2 (3 x 2,4 meter), nylon met een siliconencoating. Gewicht: 393 gram exclusief scheerlijnen, extra stokken en haringen.

siltarp2

Rab SilTarp 2

Bij Zwerfkei eindelijk wat lichtere losse stokken gevonden van aluminium in vier delen. Meestal zit je meteen met van die zware telescoop-stokken met van die rubber doppen. Deze stokken van Lowland zijn dunner, lichter en makkelijk in te korten door er een deel tussenuit te halen maar je kan ze natuurlijk ook schuin zetten.

IMG_0279

Twee paar vierdelige aluminium stokken van Lowland voor de tarp

De zijden lakenhoes wordt verruild voor een SeaToSummit thermolite Reactor extreme, die 15 graden zou moeten toevoegen aan mijn toch iets te frisse Rab Neutrino 200 Endurance-slaapzak. Een tip van Marloes, onze buurvrouw op Cycle Vision. Iets groter dan een zijden slaapzak maar kleiner dan een warmere slaapzak meenemen en als het dan toch nog  zomer wordt kan ook deze in de fiets blijven zitten naast de tarp.

IMG_0272

Sea To Summit Thermolite Reactor Extreme

GPS: nieuwe eTrex
En dan valt het blad Op Pad in de bus en dat meldt dat er nieuwe versies uit zijn van onze GPS’en: de eTrex 20x en 30x als opvolger van de 20 en 30. De vernieuwde modellen hebben 2 GB meer intern geheugen en een grotere schermresolutie. Dave had de 20, ik de 30. Hij wilde al langere tijd liever de 30, omdat je dan draadloos routes naar elkaar kunt zenden. Dus na de vakantie komt de 20 op Marktplaats.

Een eerste vergelijk tussen de oude en nieuwe laat zien dat op het nieuwe hoge-resolutiescherm de paden er smaller op staan. Dus is het scherm nou zoveel duidelijker?

eTrex 30x

Links eTrex 30, rechts 30x

Extra accu
Als het meerdere dagen achter elkaar regent kan ik niet genoeg mijn accu bijladen met behulp van het zonnepaneel. Daarom neem ik voor de zekerheid een tweede accu mee. Ook deze accu krijgt weer twee stekkers: één om de lampen en claxon te voeden en één om het zonnepaneel op aan te sluiten.

Omdat Theo van Andel van Velomobiel.nl praktisch langs ons huis fietst op weg naar het zijne, gooit hij de accu bij ons in de bus. Dit staat keurig vermeld op de factuur:

"Verzenden Nederland <10kg per human powered express vehicle"

“Verzenden Nederland

We zijn nu beter voorbereid op kou en nattigheid. Maar vergeten af te kloppen en dan zal je het zien: Weeronline voorspelt op de eerste reisdagen temperaturen van ruim boven de 30 graden. Dus gingen we nog even langs de Blokker voor het laatste extra essentiële uitrustingsstuk:

elho

Plantenspuit van Elho, 0,5 liter

7 Reacties op “Nog wat laatste dingetjes

 1. De plantenspuit dient als poor man’s airco neem ik aan. Vinden jullie dat niet lastig als je een (zonne)bril draagt tijdens het rijden, of heb je daar een oplossing voor?

  Groet
  Erwin en Tante Lies

 2. Pfioew, wat een voorbereidingen en zoektochten naar de “precies goede” spullen. Ik moet het toegeven, lichter dan de spullen uit onze kampeervoorraad. Leerzaam en goed geschreven.

  Heb je in de spiritusbrander al eens bio-ethanol geprobeerd? Ik vond een fles met 95% ethanol in zo’n rommelbazar. Veel hoger gehalte dan de spiritus uit de supermarkt.
  Het werkt heel goed in mijn huisgemaakte pennystove, de Bialetti was eerder klaar dan anders en het verbruik lijkt minder. Morgen maar eens proberen in de officiële esbitbrander.

  • Bio-ethanol verkopen ze ook bij Albert Heijn, in het schap bij de lucifers. In onze brandstofflessen zit inmiddels een mix van methanol, bio-ethanol en ethanol, dus ik zou het niet kunnen zeggen.

Aanvullingen, tips, vragen? Laat hier je reactie achter:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s