Storm verwacht op Landelijke Ligfietsdag 2015

In het laatste weekend van maart wordt traditioneel de Landelijke Ligfietsdag gehouden. Diverse aangesloten ligfietswinkels organiseren dan een toertocht op de zaterdag of zondag. Zo ook de Ligfietsshop van Gerrit Tempelman in Dronten. Beginnende, gevorderde en de veteranen onder de ligfietsers ontmoeten elkaar op deze dag.

Dit jaar zouden we voor de derde achtereenvolgende keer gaan, we ligfietsen nog niet zo lang. Er is een toertocht gepland door Frans van de Almere Liggers om vanuit Almere gezamenlijk naar Dronten te rijden. De dag zou dus al goed beginnen met door Marjolein vers gebakken taart. Online zijn er afspraken gemaakt. Theo van de Ligfiets.net-redactie zou komen, Wim ‘de roetsende’ ook.

Na de toertocht zijn er bij de Ligfietsshop traditioneel pannenkoeken. De reden dat die pannenkoeken zo lekker smaken is niet omdat je net een toertocht hebt gemaakt maar omdat ze, naar het schijnt, door Gerrit eigenhandig in kettingolie gebakken worden. Althans, volgens vuige roddels op de Twitter.

weersverwachting20150329dronten

De hier beschreven ‘morgen’ is de landelijke ligfietsdag 2015

In de vroege avond er voor ziet het er niet best uit voor wat betreft het weer morgen in Dronten. Er wordt 21 milimeter regen verwacht en windkracht 6. Ik besluit ter voorbereiding nu maar eens eindelijk de stormstrip op mijn fiets te bevestigen. Dat gaat zo makkelijk dat ik er bij Dave zijn fiets ook maar meteen een opplak (uiteraard met zijn toestemming).

IMG_0090

Tochtband met D-profiel wordt stormstrip

IMG_0095

Dave’s Quest ook voorzien van stormstrip

De fietsen zijn ingepakt, waterzak gevuld, accu’s opgeladen, banden op spanning, krentenbollen aan boord, de wekker gezet en dan krijgen we om 22.02 uur een mail van Frans dat alle open liggers al hebben afgezegd en dat hij zelf twijfelt of hij wel de toertocht van 50 kilometer gaat doen.

Maar even een rondje langs de weerberichten online:

Weeronline: 

weerwaarschuwing

zware windstoten zondagmiddag en -avond

Zondag gaat het hard waaien met in de middag aan de kust zware windstoten. Later in de middag en in de avond zijn windstoten mogelijk van 90 tot 100 km/uur. In het binnenland kan de wind pieken naar 80-90 km/uur.

KNMI:

KNMI-2015-03-29 om 09.36.08

90 km/uur, dat is 10 Beaufort, oftewel zware storm

Nauticlink:

nauticlink2015-03-29 om 09.28.27

OK, windkracht 6 dat is prima te doen en voor regen zijn we ook niet bang. Maar windstoten van 90 kilometer per uur, dat is 10 Beaufort oftewel zware storm. De verwachting is dat het rond een uur of 17.00 gaat spoken. Dat wordt krap aan. Tegen die tijd gaan wij misschien net beginnen met richting huis rijden. En we willen de fiets graag heel houden (dan blijven we zelf ook heel).

We besluiten daarom dat we niet gaan. Een moeilijke beslissing maar dit soort weersomstandigheden, dat is overmacht. Ik schenk maar een een whisky-cola in en hoop dat met Pasen de lente echt begint.

4 Reacties op “Storm verwacht op Landelijke Ligfietsdag 2015

  1. Belle , heb je toevallig al wat rij ervaringen met de Allmotion achterband , ik heb m nog steeds niet erom gedaan omdat de kojak nog goed is maar ben wel benieuwd naar jouw rijervaringen ?

Aanvullingen, tips, vragen? Laat hier je reactie achter:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s