Bewondering voor Vlaams vrouwelijk fietsduo

Op de Fiets- en Wandelbeurs stonden Ingrid en Nicole, een Vlaams fietsduo dat de hele wereld rondgereisd heeft. Tijdens hun laatste reis om de wereld hebben ze gebruik gemaakt van allerlei ongemotoriseerde vervoermiddelen van kajak tot duwslee. Heel veel kilometers hebben zij tijdens die reis gemaakt met ligfietsen.

Over hun reizen schrijven zij boeken. Door het lezen van de twee boeken over hun laatste reis ‘Op het ritme van de Toeareg’ en deel 2 ‘De vloek van de goeroe’ heb ik enorm veel bewondering gekregen voor hun prestaties en doorzettingsvermogen. Zo fietsten zij naar de Noordkaap terwijl het -25ºC is. Bij -35ºC verruilen zij in Finland de fietsen voor duwsleeën om hun reis voort te zetten, omdat de ketting en versnellingen om de haverklap bevriezen. In Rusland stappen zij weer op de ligfiets.

nicoleeningrid

Ingrid De Wilde (links) en Nicole Dierckx

Zij hebben ook een hondenafschrikker Dazer mee. In hun boek ‘Op het ritme van de Toeareg’ is daar de volgende passage over te lezen:

“Om 6 uur ’s morgens sluipen we als dieven in de nacht uit Sint-Petersburg. Het duurt niet lang of de pracht en praal wordt platgeslagen door een kaal, kil en troosteloos landschap. De weg tot het grensdorp Invangorod is één lange roestige ketting van weggezakte vervallen barakken. Rusland is een land van gigantische tegenstellingen. Geluk en verdriet zitten elkaar constant op de hielen en het gevaar… dat duikt op net wanneer je het vergeten bent!

Uit een bosweg springen zes grote, gespierde wolfshonden. Ze hollen schuimbekkend naar onze ligfiets. Eentje springt bovenop ons bagagekarretje. Hij begint driftig aan de zak met eten te snuffelen. We zijn in geen tijd omsingeld. Doordat we zo laag bij de grond zitten, zijn we een vogel voor de kat. Ingrid zoekt koortsachtig naar onze dazzer*, een hondenafweerwapen dat altijd werkt. De honden zijn op oorlogspad. Ze blaffen en grollen agressief in het rond. Graw! De grootste van de bende bijt recht in Ingrid haar bottine (hoge schoen, red.). De paniek slaat toe. Nicole draait zich om en ontwijkt zo op het nippertje een schuimende muil met vlijmscherpe tanden. Ze voelt de warme adem in  haar hals branden. In een reflex grijpt ze haar helm en ze slaat staalhard op zijn snuit. De hond blaast jankend de aftocht. Nog vijf te gaan!

Ingrids razende belager hangt nog steeds in een wurggreep vast aan haar voet. Ze draait haar andere been 360 graden en trakteert de blaffer op een rake schop recht tegen het hoofd. Het strijdtoneel verandert in een spelletje Russische roulette. Hoe harder we fietsen, hoe doller de honden worden. De trapbewegingen in de lucht maken hen met de seconde agressiever. De drie overblijvers zitten ons op de hielen, terwijl nummer vier op onze bagagekar al het eten staat onder te kwijlen. Ze komen plots allemaal vlakbij. Het wordt een secondespel. Ineens klinken de verlossende woorden: “Ik heb hem!” Ingrid is erin geslaagd om de dazzer uit onze zak te krijgen en even later gebeurt het ondenkbare: de honden blazen met de staart tussen de benen de aftocht. Zelfs onze ongewenste passagier verdwijnt in een flits. We voelen ons hart bonken in ons hoofd. Onze benen draaien volautomatisch. Het is muisstil. We denken hetzelfde. Vanaf nu hangt ons Ingrid de dazzer rond haar nek.”

Ingrid De Wilde en Nicole Dierckx financieren hun reizen met sponsors, hun boeken en diashows. Meer informatie op: www.nicole-ingrid.be.

Hondenverschrikkers
Er bestaan meerdere hondenverschrikkers. De Dog Chaser wordt aangeboden via de Vakantiefietser en is 10 euro goedkoper dan een Dazer. Zoek op Amazon naar ‘dog chaser’ en je vindt exemplaren vanaf 8 euro.

*) De merknaam is Dazer met één ‘z’ maar de vergissing is logisch: in het logo van het merk lijkt het op dubbel ‘zz’.

Dazer II

Logo Dazer op verpakking en apparaat

5 Reacties op “Bewondering voor Vlaams vrouwelijk fietsduo

    • Het is vaak erg grappig maar ze maken ook hele heftige en spannende dingen mee. Verder erg interessant hoe zij de landen ervaren waar ze doorheen fietsen/reizen. Een en al bewondering voor deze sportvrouwen.

  1. Hoi Belle, heb deel 1 ook besteld en ontvangen naar aanleiding van jouw bericht. Hilarisch. Ik had hem al even liggen, maar er waren nog twee boeken van Frank van Rijn met voorrang.

Aanvullingen, tips, vragen? Laat hier je reactie achter:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s