Rondje replica’s en kunst met de Quest

En weer was het zonnig maar nu wel met een koude wind, windkracht 5. Grotendeels hetzelfde rondje gemaakt als eerder deze week. Maar de manege met de paardenmevrouw die bang is voor ligfietsen maar even links laten liggen. Het werd een rondje langs kunst en replica’s.

Ik wilde eigenlijk de foto’s maken die ik de vorige keer niet had gemaakt. Helaas lieten de zwarte stieren bij de Oostvaardersplassen zich vandaag niet zien. In plaats daarvan zag ik wel twee reeën maar ik heb geen telelens, dus als je dichterbij komt zijn ze weg. En een heleboel konijnen bij de Houtribhoek, een strand tussen de Houtribhaven en de Flevo Marina in.

Het nadeel van een rondje richting Lelystad was vandaag dat ik op de terugweg flink de wind tegen had. Ik zag een zeilboot met gestreken mast opboksen tegen de wind op het Markermeer. Ik benijdde de schipper niet. Onder zeil ligt zo’n jacht veel stabieler op de golven. Ook zag ik het ‘Meccano-schip’ weer en ik heb er foto’s van proberen te maken maar zoals gezegd: geen telelens. Bij de het kunstwerk Exposure, beter bekend als de Hurkende Man moest ik de achterkant van de Quest goed in de wind zetten want het waaide stevig op de strekdam bij de Houtribsluizen bij Lelystad.

IMG_0975

De Quest XS vangt hier een stevig windje

Het kunstwerk Exposure is ontworpen door de Engelse kunstenaar Antony Gormley. Het is 26 meter hoog.

De overige foto’s van vandaag, een rondje van 82 kilometer rondom Lelystad:

Met de harde tegenwind en het vaak stilstaan voor het maken van foto’s (zoals van het Observatorium) kwam ik uit op een gemiddelde van 23.7 kilometer per uur. Het langzaamste ging ik op een onverhard fietspad van 4,5 kilometer lengte. Ik reed hier in versnelling A1-2 ongeveer 8 à 9 kilometer per uur. Het is dat lopen nog langzamer gaat maar ik dacht na over uitstappen en de fiets te slepen. Gelukkig niet lek gereden. Langs dit onverharde pad zijn twee kunstwerken te bewonderen. Het loopt ook achter het testcircuit van de RDW langs maar hiervan was niets te zien, behalve een tribune die boven de omliggende wal uittorende. Hier zag ik de twee reeën. Het snelste ging ik op de Oostvaardersdijk, met de wind in de rug 37 kilometer per uur.

2 Reacties op “Rondje replica’s en kunst met de Quest

Aanvullingen, tips, vragen? Laat hier je reactie achter:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s