Het jaar 2014 in tracks

In 2014 heb ik 2816 kilometer gefietst met de ligfiets volgens de tracks op mijn GPS. Allemaal recreatieve kilometers. Dat levert een leuk plaatje op in Garmin Basecamp.

Het jaar 2014 was voor ons een actief ligfietsjaar (al moeten sommigen misschien hard lachen om deze hoeveelheid kilometers). Dave en ik wisselden beiden van open ligfiets. Dave stapte van een Nazca Fuego over op een Flevobike Greenmachine. Ik verkocht mijn Challenge Fujin via Marktplaats aan een Zweed en nam de Fuego over van Dave.

We bezochten diverse evenementen georganiseerd door de NVHPV: Paas- en Herfsttreffen, de competitie in Ruetenbrock en Cycle Vision.

Quest en Quest XS
In mei kocht Dave een witte Quest #644 voor woon-werkverkeer. De kilometerteller in die fiets geeft iets heel anders aan dan de rijderslijst, dus hij houdt zijn kilometers niet bij. Al gauw bleef het niet bij woon-werkverkeer maar werd dit ook de voorkeursfiets bij recreatieve tochten.

Toen kon ik niet achterblijven en haalde op 10 september mijn Quest XS #108 op bij Velomobiel.nl in Dronten. Alle kilometers vanaf 10 september zijn gemaakt in de Quest XS: 1751 kilometer. Een simpel rekensommetje leert dan:

  • 1065 kilometer met een open ligfiets in 6 maanden (ik fietste niet in januari en februari) en
  • 1751 kilometer in 3,6 maand met de velomobiel.

Dat belooft wat voor 2015 mits knieën en pezen in het gareel blijven.

Open liggers
Uit de tracks op de kaart blijkt dat de meeste tochten vanaf huis ondernomen worden. Losse krullen komen voor rekening van de open liggers: die werden per trein of op het dak van de auto meegenomen. Dit voordeel van de open ligfietsen blijft wel: ze kunnen beide mee op het dak van de auto, voor tochtjes die eens niet bij huis beginnen.

2014

Tracks_2014

Tracks 2014

2013

De kaart van 2013 laat een heel ander beeld zien. In totaal 1880 kilometer, dus ruim 1000 kilometer minder dan dit jaar. Terwijl we vorig jaar een ligfietsvakantie (de Noordzeekustroute LF 1 en LF 10) hebben gedaan en dit jaar niet.

Kampeertochten werden ondernomen maar vanaf huis omdat we de fietsen nog niet mee konden nemen in de auto. Ze gingen richting de Veluwe.

Tracks_2013

Tracks 2013

Het bijzondere is dat er in gefietste tijd niet zoveel verschil lijkt te zitten.

Kilometers Tracks Tijd
2013  1880 49  897 uur en 15’19”
2014  2816 64  961 uur en 22’56”

Ik denk dat we in tegenstelling tot vorig en dit jaar meer fietskilometers gaan maken in januari en februari nu we beiden een velomobiel hebben. We zijn er in elk geval helemaal klaar voor met Nortwave winterschoenen, pet met oorkleppen, winddichte zonnebrillen met categorie 1 lenzen en windstopper Buffs. Dat was eigenlijk voor de Oliebollentocht maar die moesten we helaas laten schieten in verband met een voedselvergiftiging opgelopen op eerste kerstdag. Hadden we die wel kunnen rijden dan waren we boven de 3000 kilometer uitgekomen.

Ik wens iedereen vanavond een feestelijk en gezellige nieuwjaarsavond en vele fijne, leuke en gezonde fietskilometers in 2015!

5 Reacties op “Het jaar 2014 in tracks

  1. Leuke samenvatting met kaartjes. Doet me denken aan een vriend van me die een project deed om iedere weg van de provincie Drenthe af te fietsen en in te tekenen :)

    groeten Jeroen.

Aanvullingen, tips, vragen? Laat hier je reactie achter:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s