Fotograferen & filmen tijdens het ligfietsen 2

Zoals ik al vorig beschreef was de case die ik voor mijn iPhone 4 had gekocht zodat ik onder het fietsen kon fotograferen niet optimaal. Verder gezocht dus naar een andere oplossing.

Ik heb van de kajaktochten nog een Olympus-toestel type mju 770 SW in de la liggen. Dit toestel is waterdicht tot 10 meter diepte en schokbestendig, dus ideaal voor op de fiets. Deze camera is inmiddels niet meer verkrijgbaar, maar nog wel allerlei accessoires, waaronder een fietsstatief van Hama. Het fietsstatief kan gemonteerd worden op stuurbuizen tot 3 cm doorsnede.

Fietsstatief

Hama 4372 fietsstatief

Zo gezegd, zo gedaan, tijd voor een proefrondje rond de Oostvaardersplassen.

foto 3

Camera op fietsstatief van Hama

Als ik de camera zoals hierboven op het dwarse gedeelte van het stuur zet, stoort deze de ontvangst van mijn trapfrequentie. Daarom de camera later geplaatst op de stuurstang. Optimaal beeld geeft het niet, er is veel been in beeld. Daarnaast blijkt het cameraatje alweer verouderd. De beeldkwaliteit is verre van HD en heeft geen breedbeeld beeldformaat. Merkwaardiger is het dat het lijkt alsof de opnamen door een jaren ’70-Instagram-filter zijn gehaald. Er is een roze vertikale streep, alsof het een opname op VHS is en de kleuren neigen naar roze- en lilatinten.

Toevallig worden we in dit filmpje ingehaald door twee andere ons onbekende ligfietsers. Verder zie je dat ik met de Nazca Fuego de bochten nog niet helemaal lekker kan nemen.

 

Gelukkig kan je met deze camera ook foto’s maken en die zijn beter gelukt. Wel een wonder want tussen afdrukken en foto nemen zit een eeuwigheid waar we met de iPhone niet meer aan gewend zijn.

Ideaal is het dus nog steeds niet, met name de positie op de fiets en de leeftijd van de digitale camera waardoor deze traag is met foto’s maken en films van VHS-kwaliteit levert.

2 Reacties op “Fotograferen & filmen tijdens het ligfietsen 2

  1. Alles gelezen, heb zelf sinds een maand ook een ligfiets en wel de Batavus Relaxx.
    wil de fiets gaan gebruiken voor woon werk verkeer nu vanaf de camping in Norg naar Leek en in september vanaf Ten Boer naar Leek zit nu een 7 versnelling op wordt een 3x 9 versnelling ben benieuwd wat deze gaat doen. Groeten KlaasPiet

    • Hoi KlaasPiet, gefeliciteerd met je eerste ligfiets. Ken je de ligfietsvereniging al? Je vindt ze op http://www.ligfiets.net/nvhpv.html en als je lid wordt krijg je regelmatig een prachtig blad. Aanraders zijn ook de Herfst- en Paastreffens en Cycle Vision, waar je veel andere ligfietsers ontmoet om informatie mee uit te wisselen. 28 Kilometer is een flinke afstand op een open ligger maar te doen. En je hoeft als je thuiskomt er niet meer uit voor de sportschool. Veel fietsplezier!

Aanvullingen, tips, vragen? Laat hier je reactie achter:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s