Zomercompetitie NVHPV Rütenbrock: hitte, lekke banden en gezelligheid

Afgelopen weekend was de NVHPV Zomercompetitie 2014 in Rütenbrock, Duitsland. Net over de grens bij Emmen. De fietscomputer gaf ruim 39 graden aan en bij de wedstrijden die op zaterdag werden gehouden vielen door de hitte meerdere deelnemers uit, met name bij de uursrace.

De tien-rondenwedstrijd was spectaculair door het aantal lekke banden. Eerst reed Swanette Tempelman lek met haar DF. Ze kwam het rennerskwartier in rennen op zoek naar Daniël Fenn’s DF om daarin de wedstrijd te kunnen voortzetten. Ze moetst daarvoor ook nog andere schoenen aan want andere klikpedalen. Vervolgens reed Ymte Sijbrandij ook lek. Ymte later: “ik dacht eerst even dat ik het bochten rijden met een Quest verleerd was maar het bleek toch een lekke band”. Hij stapte snel over op zijn roeifiets om de wedstrijd uit te rijden. Vervolgens kreeg ook de DF van Daniël Fenn een lekke band en moest Swanette Tempelman de wedstrijd definitief staken.

Verder was het spectaculair om velomobielen met een noodgang door de bocht te zien vliegen. We dachten een veilig plekje gevonden te hebben voorbij de bocht maar zijn uiteindelijk toch maar een stukje verderop gaan zitten. Max Weldert heeft voor de bochten een speciale techniek, hij legt in een rondje tegen de klok zijn rechter onderarm tegen de buitenkant van de stroomlijn aan de linkerkant. Dus de arm aan de kant van de buitenbocht gaat naar de kant van de binnenbocht. De uiteindelijke winnaars zijn degenen die je zichtbaar pijn ziet lijden en hoge risico’s nemen. Matthias König zien we op een gegeven moment met schaafwonden rijden, de val hebben we niet gezien. Ik moest even van Uli Bentlage het finishvlaggen overnemen toen hij zelf ging fietsen.

Duits voor ligfiets is Liegerad

Duits voor ligfiets is Liegerad

Prijsuitreikingen
Na afloop van de wedstrijden waren er vele prijsuitreikingen, voor de diverse klassen gestroomlijnd, ongestroomlijd, deels gestroomlijnd, overall uitslagen, uitslagen per verschillende wedstrijd, de snelste jongeren, de snelste vrouwen, etc. Toni was erbij in slaap gevallen. Er waren zoveel verschillende medailles dat ook de uitreikers, Heinz en Uli Bentlage er soms niet meer uitkwamen.

Alle renners en bezoekers kampeerden in de tuin van de familie Bentlage, die het evenement organiseert. Alles was tot in de (verse) puntjes verzorgd: een koelwagen met drankjes, ontbijt op zaterdag- en zondagmorgen, een barbecue op zaterdagavond en toiletten/wastafels bij de naastgelegen motorvereniging. Ook tijdens de wedstrijd waren er broodjes verkrijgbaar en dat alles voor kostprijzen. Waar ontbijt je nog voor 3 euro? De barbecue rekende je af per stukje vlees. Kamperen was gratis.

Douches
Voor de renners waren douches geregeld bij de sportzaal in Rütenbrock. Na een hele warme nacht in de tent wilden wij ook wel af van ons laagje zout op de huid. Met een aantal renners arriveerden we bij de sporthal maar helaas: de toegang tot de douches was dicht. Maar kijk, ligfietskampeerders laten zich niet voor een gat vangen. Daar stond een mooie spuit het sportveld te besproeien. Al gauw stonden we met een groepje in ons ondergoed te springen in de koude harde straal, heerlijk bij deze hitte. Minder was dat het verkoelende water waarschijnlijk werd opgepompt uit een sloot en dus waren we blij dat we na aanwijzingen toch nog de goede sportzaal konden vinden, waar de douches wel open waren, voor een douche met schoon water.

Het was supergezellig en toen iedereen op zondagochtend na het ontbijt huiswaarts keerden, zijn Dave en ik nog een heel mooi stukje gaan fietsen in de omgeving. We volgden met name het riviertje de Ems en lunchten bij een Bäckerei in Meppen. Iedere ligfietser die het ook leuk vindt om naar het Paastreffen te komen of Cycle Vision: hou de agenda in de gaten voor de volgende Zomercompetitie in Rütenbrock!

Fietsroute zondag

Fietsroute zondag

De uitslagen van de wedstrijden vind je op de site van Liegeradgruppe Moorligger.

Aanvullingen, tips, vragen? Laat hier je reactie achter:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s