Fantastisch boek over geschiedenis kamperen

9789081899703_VRKBij het 100-jarige bestaan van de NTKC in mei 2012 is een prachtig boek uitgegeven: “Wat je thuislaat is meegenomen” met als ondertitel: Honderd jaar actief en sportief kamperen. Het beschrijft de geschiedenis van de NTKC en daarmee en passant ook de geschiedenis van het kamperen in Nederland. Want 100 jaar geleden was kamperen nog helemaal niet zo vanzelfsprekend. Er werd zelfs schande van gesproken door de gegoede burgerij.

Carl Denig en Frans Slee
In de eerste 50 jaar van haar bestaan heeft de NTKC veel betekend voor het introduceren van het fenomeen kamperen in Nederland. Kamperen in een toeristentent is omstreeks 1875 uitgevonden door de Engelsman en kanoër Thomas Hiram Holding. Dit speelde in dezelfde tijd dat de fiets luchtbanden kreeg. Carl Denig maakte kennis met het kamperen in Engeland, besloot dat hij tentenmaker wilde worden en richtte in 1912 samen met zijn zus en twee vrienden de Nederlandsche Toeristen Kampeer Club op. Als je namelijk tenten wil maken en verkopen dan moet je eerst een klantenkring hebben en die was er nog niet. Frans Slee, een andere bekende buitensportnaam, werd in 1913 lid voor het leven.

Naast de ontwikkeling van het kamperen door de geschiedenis worden ook alle kampeerterreinen van de NTKC beschreven. Het boek telt 207 bladzijden, is volledig in kleur en barst van de foto’s en illustraties. Achterin zit een dvd. Het boek is onder andere te koop bij BOL.com.

ISBN 978 90 818997 0 3

Aanvullingen, tips, vragen? Laat hier je reactie achter:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s