Ideale regenkleding voor op de ligfiets

Iedereen die op zoek is naar de ideale regenkleding voor op de ligfiets zou eens moeten gaan kijken bij… kajakcentrum Arend Bloem (de peddeljacks vind je onder accessoires).

Zij verkopen anoraks van Palm. Deze jassen hebben een waterdichte korte rits en aan de mouwen seals van neopreen. Wanneer je een bovenstuur hebt, zitten je polsen boven je ellebogen. Die seals voorkomen dat de regen je mouwen in loopt. Anoraks voor kajakkers zijn zo gemaakt omdat je niet het water van je peddel naar binnen wil hebben lopen. Omdat kajakkers in een zitje zitten, hebben de jassen op de rug meestal ook geen ritsjes of zakjes, zoals dat bij (buk)fietskleding nog wel eens gebruikelijk is.

anorak

Anorak van Palm

Regenbroek
Mijn regenbroek komt van de ANWB-winkel. Heeft elastiek onder aan de pijpen. Want de wind komt van voren, van onder je schoenzolen wel te verstaan, als je op een ligger rijdt. En dan wil je nauwsluitende pijpen, anders regent het in. Wel je overschoenen onder je regenbroek stoppen als je gaat staan, anders loopt het water in je schoenen. Vaak droeg ik de regenbroek niet. Op de fiets draag ik Fjällraven-broeken van G1000-stof en die zijn zo weer droog.

Ik heb overschoenen van neopreen, geschikt voor MTB-schoenen. Duikpakken worden ook van neopreen gemaakt dus zelfs als het nat wordt, blijft het isoleren. En het neemt geen water op.

Aanvullingen, tips, vragen? Laat hier je reactie achter:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s