Met de ligfiets dwars door Amsterdam

En weer een testrit achter de rug van twee keer vijftig kilometer. Dit keer voor het eerst met een tot de nok bepakte BOB Yak fietskar. Ik heb nu SPD-pedalen. Gelukkig had ik daar al een testrit mee gemaakt. Toen had ik erg veel moeite met inklikken. Inmiddels heb ik door dat je een soort schuifbeweging moet maken schuin omhoog om snel in te klikken. En ik heb ook de pedalen wat lichter ingesteld zodat ze makkelijker inklikken. Wat een verbetering ten opzichte van de Bebops wat betreft uitklikken en wat had ik dat nodig op deze tocht. Die voerde namelijk deels over de LF23, dwars door Amsterdam, achter het Centraal Station langs. En dat betekende heel veel stoplichten en drukte, dus vaak op- en afstappen. Maar het uitklikken ging nu perfect, in tegenstelling tot met de Bebops. En dus ben ik niet een keer gevallen.

Desondanks vond ik het reuze spannend om zo langs het IJ te fietsen, dwars door de massa mensen die van de pont afkwamen. Het gaf dezelfde kick als een paar jaar geleden, toen we hier met de zeilboot voeren, laverend tussen de snelle ponten door, die uiteraard voorrang hebben op een plezierjacht. Dat het goed ging, danken we aan een beetje geluk maar ook aan dat we beter worden in ligfietsen.

Aanvullingen, tips, vragen? Laat hier je reactie achter:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s