Ligfietsopstapdag te Ede: ligfietsen met losse handen

Gisteren de ligfietsopstapdag in Ede bezocht. Op de ijsbaan van sportpark Peppelensteeg, die er onder het stralende zonnetje uitzag als een racetrack, kon je allerlei verschillende ligfietsen uitproberen. Van velomobiel en trikes tot tandems en verder ‘gewone’ tweewielige ligfietsen van merken als Flevobike, Challenge, Nazca, Raptobike en Maafbikes. Nu ik zelf een ligfiets heb, vond ik het erg interessant om eens uit te proberen hoe andere typen fietsen aanvoelen.

Onervarenheid versus materieel
Nu kan ik op mijn eigen ligfiets (een Challenge Fujin suspension) met 20″/26″ niet met losse handen fietsen. Ik dacht dat dit kwam door mijn onervarenheid (ik heb nog geen drie maanden een ligfiets). Maar wat blijkt: als het voorwiel groter is dan 20 inch, zoals bijvoorbeeld bij een Challenge Seiran, dan kan ik gewoon met losse handen fietsen, zelfs door de bocht!

Ik heb gefietst op een 2×24″ versie. Een rotmaat voor als je pech ermee krijgt. Helaas hadden ze de 2×26″ niet meegenomen. Die zou ik graag nog eens uitproberen.