Voorbereidingen

In principe zijn we klaar en hebben we alles wat we nodig hebben voor een geslaagde tocht behalve mooi weer. Daarom hadden we twee perioden gereserveerd om op vakantie te gaan. De eerste periode hebben we afgezegd. Het regent de hele week, de nachttemperaturen dalen naar 4 graden en het is grijs, grijs, grijs.

Ventisit
Je moet echter je conditie op peil houden en daarom wordt er regelmatig gefietst. En dan bedenk je al gauw dingen die beter kunnen. Zoals die pijnlijke voorvoeten na zo’n 50 kilometer. Of dat ik toch wel graag een luchtig ventisitje wil voor als het straks wel zomer wordt.

Het ventisitje bracht een hoop trammelant want dat was een stuk dunner dan de oude constructie van de vorige eigenaar van mijn fiets: een laag foam met daar bovenop een rainbow kussen. Dus moest er weer regelmatig proefgefietst en afgesteld worden om de juiste lengte van de trapas op te zoeken. Ook moest de kopsteun naar beneden en aan de onderkant bijgezaagd worden.

Dynamische voetenanalyse
Vorige week een dynamische voetenanalyse laten uitvoeren bij Sportmaster in Soest en daar worden nu nieuwe inlegzolen op maat voor mij gemaakt zodat ik hopelijk straks gewoon de 80 kilometer kan halen zonder pijnlijke, dode voeten. Want die wijzen op beknelde zenuwen en dat is op de langere termijn niet goed.

photo-3Spatbord stuk
Vervolgens ging mijn SKS Chromoplastics achterspatbord kapot en het duurde even voordat ik doorhad wat de oorzaak is: de Camelbak waterzak die ik onder mijn bagagedrager hang, daarvan hangt de kunststof brede lip precies boven het punt waar het spatbord gescheurd is. Kwestie van flinke kuil in de weg en “hak”. Dus een nieuw spatbord is besteld.

Klikpedalenproblematiek
Ondertussen ging ik wel lekker met de Bebop klikpedalen maar eigenlijk begon ik ook weer steeds vaker om te vallen met mijn fiets. Gemiddeld elke 20 kilometer wel een keer en dat kan toch zo’n drie keer per ritje zijn. Ik ben bont en blauw. Naar de oorzaak is het gissen want ik heb geen ervaring met andere klikpedalen. Ben ik nog niet ervaren genoeg op de ligfiets of motorisch gestoord? Feit is dat het me vaak niet lukt om rechts uit te klikken en soms ook links niet. Dus al helemaal niet als je vrij snel en onverwachts moet stoppen, afstappen en dus uitklikken. Manlief en ik hebben nu geruild van pedalen en plaatjes, zodat ik kan uitproberen of SPD niet beter voor mij werkt. Nu moet het alleen nog even stoppen met regenen.