BIKE FRIDAY deals!!!

Het is vandaag BIKE FRIDAY!!! U weet wel, de vrijdag na Thanksgiving, een feest dat we in Nederland niet vieren maar waar om onverklaarbare redenen toch een hoop om te doen is. Hopelijk is BIKE FRIDAY voor jou een vrije dag. Kan je lekker gaan fietsen terwijl Nederland massaal vertoeft op de Mega Elektronicamarkt of meubelboulevard voor kortingen op onlangs in prijs verhoogde artikelen, zodat het weer net zoveel kost als normaal. Wij gaan fijn de paden op, de lanen in. Nu lekker EXTRA rustig!!!

Korting tot 100%!

Valt het weer op vrijdag tegen? Geen nood! Bike Friday spreidt zich uit tot het weekend of zelfs de hele week (zie uitleg)! Waait het hard, dan kan je ook overwegen om te gaan wandelen. Dat is natuurlijk wel een beetje gek op BIKE Friday maar de podwalks van het Verhaal van Nederland zijn zo leuk, dat we er niet over zullen zeuren. Een GRATIS!!! app (Apple Store/Play Store), oortjes in en lekker wandelen terwijl de heerlijke stem van Daan Schuurmans je iets vertelt over onze vaderlandsche geschiedenis en, heel praktisch, wanneer je moet afslaan.

Podwalk in Hattem over patriotten en prinsgezinden

Vorige week leerden we in Hoorn over de 17e eeuw en de VOC. Voor de historische sporen van de Romeinen moet je naar Nijmegen en Floris de Vijfde vind je in Muiden. Zo vind je door het hele land interessante verhalen én mooie plaatsjes als Hattem en Deventer. Wij gaan de podwalks allemaal doen en als je zelfgesmeerde boterhammen meeneemt is het zo goed als VOOR NOP!

Dagje onderhoud

Ben je niet van het wandelen én is het te slecht weer? Dan is BIKE FRIDAY een ideale dag om je ketting een keer schoon te maken en te peilen hoeveel sealant er nog in je banden zit. En zijn je remmen nog goed afgesteld? Los van een paar druppeltjes wax of wat sealant, dat je waarschijnlijk nog in de kast hebt staan, kost dit dagje je bijna niets! Iets waar je later weer veel plezier van hebt.

Schone fietsketting!

Handige spulletjes voor je fiets!

BIKE FRIDAY is natuurlijk niet compleet zonder MEGA KORTINGEN op handige spulletjes voor je fiets! Check this out! (sorry voor het Engels, maar ja: Thanksgiving).

Bidon Saver!

Ben jij een bikepacker en neem jij je bidon mee in een stem bag in je cockpit? Dan is je vast wel eens overkomen dat je een fles bent kwijtgeraakt op een onverhard pad. Eruit gestuiterd! Sluit jouw stem bag met een elastisch koord en tanka? Trek het koord dan over de drinktuit of –in onderstaand voorbeeld– het handvat op de dop en je raakt je fles niet meer kwijt. Deze bidon saver kost je helemaal niets! 

Ingebouwde bidon saver

Batterij-indicator voor penlites

Gebruik jij losse penlite batterijen voor je zaklamp of gps? Heel slim want de accu’s van oplaadbare apparaten gaan meestal maar zo’n twee jaar mee. Waarschijnlijk heb je al zo’n batterijendoosje zodat je niet onderin je tas op zoek hoeft naar batterijen. Maar hoe houd je bij welke batterij nog vol is en welke leeg? Daarvoor is deze travel batterij-indicator ONMISBAAR! Met een beetje inkt uit een watervaste stift én een stukje plakband erover om slijtage van de inkt te voorkomen, zal dit mysterie voorgoed tot de verleden tijd gaan behoren. Leg de lege batterijen andersom terug in het doosje en je weet altijd welke batterij vol is en welke weer opgeladen moet worden.

Deze batterij indicator is bijna gratis!

Sportvoeding deals!!!

Sportdrank
De beste sportdrank is H2O. Gezond en zonder toegevoegde suikers! H2O is tevens dorstlessend en heeft een frisse smaak. Het is 100% veilig voor uw tanden. Vergeet isotoon, al dat suiker is niet goed! Nu voor slechts 0,00065 cent* per bidon én GRATIS thuisbezorgd. Hier lees je meer over deze wonderdrank van –letterlijk– Nederlandse bodem.

Recovery drink
In het eerste halfuur na je training is het belangrijk om eiwitten en koolhydraten aan te vullen. Chocomelk is hier een zeer geschikt recuperatiemiddel voor. Je kan speciale chocomelk krijgen van Alpro met extra eiwitten. Kijk hier hoe die uit de smaaktest kwam. Maar waarom niet zelf maken, vraagt lig- en roeifietster Marloes. Dat is veel GOEDKOPER en je kan de hoeveelheid suiker zelf bepalen. Maak een papje met cacao en een scheutje koude erwtenmelk, kies zelf hoeveel suiker je wilt en giet er hete erwtenmelk bij. Even roeren en klaar. Stretchen kan tijdens het opwarmen van de melk!

Mega deal recovery drink!

Erwten worden geteeld op Nederlandse bodem en zijn hierdoor een milieuvriendelijkere optie dan plantaardige melk op basis van bijvoorbeeld rijst, haver, amandelen of soja. Het is ongeveer even rijk aan eiwitten als koemelk (maar Alpro Protein is rijker aan eiwit dan koemelk of erwtenmelk). Wat overigens ook goed werkt als je van koude chocolademelk houdt: gooi een schep cacao in je blender, melk en wat suiker erbij en druk op de knop ‘smoothie’.

GRATIS Woolpower baselayer!!!

Een gratis Woolpower baselayer ter waarde van 95 euro voor de WINNAAR van de fotochallenge #ZwartInDeNatuur. BasBuitensport houdt deze actie zonder kortingen en koopjes. Meedoen kan tot en met 25 november 2022 (BIKE FRIDAY!).

Parkeerrem voor mountainbikes

SUPERRR handig is deze parkeerrem voor mountainbikes en andere fietsen zonder standaard. Zet je fiets voortaan zorgeloos weg tegen een hek of paaltje. Geen zorgen meer of de fiets wegrolt op oneven terrein.

Parkeerrem

Met een elastiek gemaakt van een reep oude binnenband of een stuk klittenband dat je over hebt, zet je in een handomdraai je voorrem vast. De fiets staat hierdoor goed vast in bijvoorbeeld de trein of op aflopend terrein. ZO GOED ALS GRATIS!!!

Oud als nieuw!

De beste campagne vinden we dit jaar die van Bever: For Future Fridays. Koop geen NIEUW product maar laat je buitensportkleding gratis repareren op vrijdag 25 november (=BIKE FRIDAY). In alle filialen kan je terecht voor gratis outdoor-kledingreparaties. In een vijftiental winkels zijn reparatie-experts op locatie aanwezig en worden kleine reparaties ter plekke uitgevoerd. Voor meer informatie, zie de site van Bever en bike naar het dichtstbijzijnde filiaal.

Een soortgelijke actie heeft buitensportwinkel Kathmandu. Tijdens Green Friday, dat het hele weekend duurt (???), kun je jouw wandelschoenen langsbrengen voor een GRATIS onderhoudsbeurt.

Aanbiedingen van Futurumshop en Bikester vergeleken

De mooiste acties echter hebben buitensportmerken Patagonia en Vaude, van oudsher bekend als milieuvriendelijke merken. Zij doen niet meer aan acties, zoals de winst van BIKE FRIDAY overmaken naar goede doelen. Ze doen zelfs geen spin-offs. Gewoon Thanksgiving en de bijbehorende gekkigheid daar laten waar het hoort: aan de andere kant van de Atlantische Oceaan.

Elke dag BIKE FRIDAY

En mocht je toch in de verleiding komen, kijk dan eerst eens goed rond naar de prijzen op internet, voordat je een artikel in je virtuele winkelmandje plaatst. Maar beter stap je op de fiets, even lekker uitwaaien. Het is tenslotte BIKE FRIDAY! en fietsen is GRATIS!!! Deze actie duurt zelfs het hele jaar! Deal?

*) Gebaseerd op een bidoninhoud van 750 ml en een prijs per kuub van € 0,87.

Aanvullingen, tips, vragen? Laat hier je reactie achter:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s