Notenpasta voor lunch

Pindakaas en olie kruipen overal doorheen. Wie zelf wel eens een van deze dingen in een plastic potje heeft proberen mee te nemen op vakantie heeft dat vast ook zelf ervaren. Ik was daarom niet verbaasd toen ik een de doos opende met een bestelling van zes verpakkingen Trailbutter. In het pakpapier en de doos zaten vetvlekken.

Trailbutter is een maaltijd in een compacte meeneemverpakking op basis van notenpasta. Het voordeel is dat het direct klaar is, een kleine verpakking heeft en lekker veel calorieën bevat. Maar je kan er dus beter nog even een extra boterhamzakje omheen doen als je het meeneemt op reis.

Trailbutter komt in diverse smaken

Saai wordt het niet gauw, want er zijn vier verschillende smaken te koop. Wij testten drie smaken:

  • spiced chai almond cashew;
  • maple syrup & sea salt nut;
  • dark chocolate & coffee almond.

Mijn favoriet was de ‘dark chocolate & coffee’ variant. Op de tweede plaats de ‘spiced chai’. Deze smaakte naar pittige speculaas. Dave blijft herhalen dat hij gewone pindakaas lekkerder vindt. De smaak die we niet getest hebben is de Original, omdat deze uitverkocht was op het moment van bestellen. De smaak ‘maple syrup & sea salt nut’ vonden we beiden het minste van deze drie.

Er zijn drie soorten verpakkingen, wij kozen voor de ‘big squeeze’. Dit soort knijpzakjes bevatten circa 770 kilocalorieën. Of dit voor jou genoeg is kan je berekenen met een caloriecalculator.

Gewicht
In eerste instantie denk je: zo’n zakje Trailbutter is best zwaar om mee te nemen. Maar dat lijkt maar zo. Een zakje weegt bij ons op de keukenschaal 149 gram. Een gevriesdroogde maaltijd als Adventure Food’s Expedition Breakfast weegt 156 gram en een zakje Knorr Spaghetteria 164 gram. Die laatste twee moeten echter nog wel aangemaakt worden met kokend water terwijl de Trailbutter klaar is om te eten.

Voor wie geschikt: voor iedereen die wel eens een lepel in een pot pindakaas steekt om die af te likken. Aangezien wij niet tot die categorie behoren, zien we de Trailbutter vooral als handig verpakte notenkaas in verschillende smaken en gebruiken we het als broodbeleg op wraps. Puur is het ons iets te heftig. We kunnen ons niet voorstellen dat je een heel zakje in een keer naar binnen werkt, misschien alleen gedoseerd gedurende de dag.

Trailbutter op flapjes

Hoewel de Trailbutters op basis zijn amandelen, zonnebloempitten en cashewnoten zijn ze niet geschikt voor mensen met een pinda-allergie omdat het product wordt bereid in een fabriek waar ook wordt gewerkt met onder andere pinda’s.

Houdbaarheid
Vanaf levering waren onze zakjes nog ruim een jaar houdbaar. We kochten de Trailbutter op de Europese site van het merk.

Aanvullingen, tips, vragen? Laat hier je reactie achter:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s