TNNZ 6: In de penarie in de periferie

Lemelerveld ↔ Almere (rustdag)

Vandaag houden we een ‘rustdag’ van het fietsen waarop we met het openbaar vervoer naar huis reizen. Lemelerveld blijkt zowat het einde van de wereld want het is 2,5 uur reizen van hier naar station Almere Oostvaarders. Eerst 17 minuten lopen naar een bushalte voor een bus die naar station Dalfsen rijdt. Daar vandaan moeten we dan in verband met de werkzaamheden aan het spoor in Zwolle meteen op vervangend busvervoer stappen naar Zwolle. Alwaar we over moeten stappen op bus nummer drie naar station Kampen-Zuid. Waar we dan eindelijk op de trein naar huis kunnen stappen. En dat dus ook weer terug.

Bord onderweg met het vervangend vervoer vanwege de werkzaamheden op Zwolle

Dat is wat we vandaag doen en daarbij gaan we ook nog even langs Bever in Almere Stad. Want net als wat bij onze kampeervrienden Jos & Magda ook al was gebeurd, bleek het elastiek in de stokken van de Sierra Designs tent helemaal uitgelubberd. Gelukkig verkochten ze bij Bever vervangend elastiek voor stokken van MSR. Meteen een frisse nieuwe bidon van Camelbak gekocht want in de oude zit het weer in de drinktuit.

Omruilen
Thuis van alles omgeruild. Van X-cup tot tent. De X-cups zijn raar gaan smaken nadat we deze zowel voor koffie als wijn hebben gebruikt. Zowel de koffie als de wijn werden er niet beter van.

Bord voor de bus naar Dalfsen

Toen we van het hele avontuur terug waren in Dalfsen, het dichtstbijzijnde plaatsje met treinstation, bedachten we dat we daar beter meteen een hapje konden gaan eten, gezien de culinaire mogelijkheden in Lemelerveld (een snackbar). Er zaten meerdere restaurantjes in Dalfsen, dus dat kwam helemaal goed. Toen we weer terug wilden naar de B&B, bleek echter dat de laatste bus naar Lemelerveld was vertrokken om 19.05 uur.

Taxi?
Niks aan de hand dachten we nog, dan regelen we toch een Uber of bellen we een taxi? Fout. Na Uber en vier taxicentrales zag het ernaar uit dat we de laatste 10,4 kilometer moesten lopen met de waterdichte zakken waar we onze tent en andere spullen in hadden meegenomen. We voelden ons opeens wereldvreemde randstedelingen. Wat nu?

Veranda van de Wijnstaete in Lemelerveld

Uiteindelijk maar geprobeerd de familie van de B&B te bereiken. Het was even zoeken naar een chauffeur die niet van de eigen wijn had gedronken (geef ze ongelijk) maar gelukkig hoefden we uiteindelijk de laatste 10 kilometer niet te lopen. Wat een fantastische gastvrijheid. Nederland is klein maar bleek vandaag met het openbaar vervoer toch nog heel groot. En dat terwijl we maar 93 kilometer van huis verwijderd zijn.

Reclame
We zullen als dank even ‘reclame’ maken voor deze leuke B&B, geheel in het thema van wijn. De foto’s zijn van de kamer Rosado. Toevallig hadden we de mooiste kamer geboekt. Kamer de Blauwe Druif heeft een grotere badkamer maar mist het zijraam. Je kan eigenlijk niet van kamers spreken, het zijn een soort maisonettes met boven slapen en beneden badkamer en woonkamer met zitstoelen en een bureau. In totaal zijn er vier kamers in de B&B.

Het thema is ‘wijn’ en dat is stijlvol overal in doorgevoerd. Erg leuk, enorm gastvrij en je waant je in Frankrijk (als het weer meewerkt). Op het terrein is buiten een overkapte ruimte voor ontbijt en groepsactiviteiten. En er worden geitjes gehouden. Geitjes!!! Geitjes zijn vreselijk leuk dus als dat geen vijf sterren oplevert, dan weet ik het ook niet meer.

Geiten en kippen van de Wijnstaete B&B

Gezien de overstromingen in Limburg proberen we wat te vertragen of een ander plan te bedenken. Onze route loopt door plaatsjes die nu volop in het nieuws zijn. Weggeslagen bruggen, ondergestroomde huizen. We moeten kijken of de TNNZ nog wel haalbaar cq. verstandig is om te vervolgen.

Aanvullingen, tips, vragen? Laat hier je reactie achter:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s