Leuke en interessante video’s 2021 afl. 1

Leuke en interessante video’s die we de afgelopen tijd zagen. Over vier grenzen bij het drielandenpunt, een race tussen een wielrenner en velomobiel, lichtgewicht winterkamperen en een bijna twee uur durende film over het fietsen van de GDMBR.

GCN test snelheid van velomobiel

De presentatoren van Global Cycling Network nemen het tegen elkaar op op een racetrack. De één fietst op een carbon gestroomde wielrenfiets en de ander stapt in een Milan SL velomobiel. Drie keer raden wie minder wattage trapte en toch won.

Lichtgewicht winterkamperen

JupiterHikes probeert met zo min mogelijk aanpassingen in de winter te kamperen bij -12ºC. De man moet een hoge verbranding hebben want hij slaapt op zo’n zigzag foammatje met een R-waarde van bijna niks.

JupiterHikes heeft ook vele grappige en informatieve video’s gemaakt over ultralicht kamperen en thru-hiking, het wandelen van langeafstandsroutes.

Darwin’s kleding in de winter

JupiterHikes maakte deze video tijdens een trip samen met Darwin OntheTrail, die over dezelfde tocht ook een video maakte. Zijn winteroutfit werkte wel. ‘Darwin’ maakte er een creatievere montage van dan zijn gebruikelijke video’s. En ook is er iets van de humor van zijn stadsgenoot uit Flagstaff Arizona in terechtgekomen. “Hey Darwin, it’s guys!”

Veel uitleg over de gebruikte kleding en wie goed oplet ziet de première van een nieuwe versie van het Enlightment Equipment Torrid Pullover jacket dat pas midden april te koop is in de webshop.

Great Divide Mountain Bike Route avondvullend

Ryan Van Duzer heeft zijn Great Divide bikepacking trip van vorig jaar al vastgelegd in vele video’s maar heeft er nu één film van bijna twee uur van gemaakt zonder muziek:

Speciaal gemaakt voor mensen die thuis fietsen op een trainingsfiets. Mocht je denken, het valt wel mee, die GDMBR, bekijk dan ook Duzer’s video’s over How To Film Your Bicylce Adventures With A Drone.

Bijzondere bezienswaardigheden

The Tim Traveler heeft erg veel leuke reisvideo’s gemaakt over bijzondere bezienswaardigheden. Zijn verslag naar de top van Nederlands hoogste berg legt uit waarom er een Viergrenzenstraat bestaat in de buurt van het Drielandenpunt, in een andere video gaat het over de Vennbahn, die Belgisch grondbezit is, ook al ligt de route soms in Duitsland, wat tot gekke grenssituaties leidt. En wat dacht je van al die neppe gevels in Parijs, waar geen huizen achter zitten?

Waar laat je het in bikepacking tassen?

Zelfbenoemd ‘weight weenie’ Rides of Japan laat zien wat hij meeneemt voor een nachtje kamperen en hoe hij het inpakt in zijn bikepacking tassen. Zoals altijd zijn zijn video’s knap gemonteerd. Rides of Japan bespaart niet alleen gewicht op zijn uitrusting. Als je op zoek bent naar tips over gewicht op je fiets te besparen, is dit jouw favoriete YouTube-kanaal.

Al een wat oudere video, uit de tijd van de eerste lockdown vorig jaar, is deze Zwift Bikepacking trip, geschikt om te maken tijdens een lockdown.

Veel kijkplezier! Als je tips hebt voor andere videokanalen, laat het weten in het reactieformulier hier onder.

Aanvullingen, tips, vragen? Laat hier je reactie achter:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s